onsdag, juli 11, 2012

Sherlock, ge mig mera Sherlock!

Äntligen äntligen såg vi igår färdigt säsong två av den underbart bra serien Sherlock (2010). Vi hade de sista två långfilmslånga avsnitten kvar och de såg vi på rad igår kväll. Sista avsnittet var makalöst bra, otroligt spännande avslutning på säsongen. Nu lär det dröja innan vi återser paret igen, jag läste att säsong 3 ska spelas in med start i januari 2013 som först. De har ju båda, Benedict Cumberbatch och Martin Freeman väldigt aktiva karriärer i filmvärlden också, så jag gissar att det är svårt att få till det.


Jag hade svårt att sova efter avslutningen igår så jag fastnade lite på blandade forum där teorier kring slutet och inför framtiden diskuterats vilt. Många tankar kändes självklara, men det finns en del saker där åsikterna går isär. Jag kan rekommendera den här sammanfattningen för den som är nyfiken (men läs inte om du inte sett klart serien!).

Har du inte sett Sherlock än så har du många timmar av en smart, rolig och väldigt snygg brittisk deckarserie när den är som allra bäst att se! Av de sex avsnitt som gått har jag gett hälften 5/5 och hälften 4/5 i betyg. Så i mitt tycke är det väldigt hög klass. Allra bäst är dynamiken och samspelet mellan Cumberbatch och Freeman, castingen är ordentligt lyckad.

Inga kommentarer: