onsdag, april 25, 2012

Yeay me!

Äntligen kan jag berätta vad som varit min 'stora grej' den här veckan; jag har fått ett nytt jobb!!! En del av mig är tokglad (på gränsen till gråtglad när jag inte skärper mig) och den andra delen har fortfarande inte riktigt tagit in nyheten. Jag sökte i mars, var på intervju förra veckan och blev erbjuden tjänsten i måndags morse. Efter lite funderande och förhandlande blev det sedan ett ja. Något annat var liksom svårt att försvara.

Och varför skulle jag inte? Det är ett kontorsjobb med blandade spännande uppgifter, bara dagtid, en tillsvidareanställning på kommunen. Alldeles precis vad jag önskat mig. Nackdelen är att det bara är 75%, vilket innebär lägre nettolön, trots att månadslönen egentligen är en bit högre än den jag har idag (och ännu lite högre efter att jag förhandlat, med hjärtat i halsgropen ska sägas). Men idag jobbar jag tio procent mer och dessutom natt, så det blir dessvärre lite skillnad. Men det spelar ingen roll, det får gå och jag får lösa det. Mitt gamla jobb står ju kvar och det lär säkert finnas pass där som jag kan ta tills dess att jag kan få heltid på samma ställe. Jag ser det här som en chans som inte får missas!

Så nu ska jag bara vara glad ett tag, vi ska ut och äta och fira lite ikväll vilket ska bli jättekul. Sen får jag ta tag i den lurkande ångesten över vad allt det nya innebär; att gå från ett jobb jag kan och gör väldigt bra till ett där jag kommer vara lite novis till en början. En delvis ny jobbkultur, nya rutiner (eller rutiner pronto), saknaden av gamla arbetskollegor osv. Och det där 'blufftänkandet' som jag försöker sopa under mattan, det får nog stanna där. Jag ska fixa det här!

4 kommentarer:

Iréne JB sa...

Grattis! Skönt att slippa omställningar mellan nattjobb och dagsliv.

Linda sa...

Grattis!

Anonym sa...

Det är VERKLIGEN på tiden! Grattis till nya jobbet, och till dig!

Sara sa...

Tack snälla ni! <3