måndag, april 30, 2012

Majfirande

Ikväll blir det besök vid byns majbrasa som i vanlig ordning kommer stå i brand på ängsmarken mittemot vårt hus. Nära och bra alltså. Det brukar vara ganska mysigt. Icke uppklädda bybor som kommer dit och umgås, dricker kaffe, äter korv (vissa av oss skippar den dock) och hjälper den lite sporadiskt sammansatta kören med sången. Och så brukar någon från byarådet hålla tal. Det låter säkert jätteeljest men det är faktiskt mysigt.

I förebyggande syfte har vi just fyllt tre kattmagar med fisk så att de ska vara nöjda med att stanna hemma och inte följa med över vägen.

Efter majbrasan är det dags för att tanka ett raid med nya guildet. Nervöst men spännande. Visst är väl det vad man brukar göra på Valborg?

2 kommentarer:

Iréne JB sa...

Låter som ett lagomt avslappnat valborgsfirande. Undrar också om du och en annan bloggvän som bor i Umetrakten ska till samma brasa. För hur många brasor med sjungande grannar kan det finnas?
Ha det bra. Själva firar vi hemma med grillen som enda eld.

Sara sa...

Tja, jag tror att det finns fler byar runtomkring med egen brasa, men om de sjunger vet jag inte. Det skiljer sig klart lite mellan gemenskapen i småbyarna men här är det i vart fall oftast trevliga, avslappnade upptåg, vilket jag trivs med. Mest känns det väl som att vi inte deltar ofta nog bara.

Det låter som att ni får en mysig valborg också, ha en trevlig kväll!