tisdag, mars 13, 2012

Och nu blir det lunch-/middagstips!

Jag har fått nån iver att bli lite bättre på att laga mat som både är snabb, nyttig och hyfsat billig. Vi fastnade nästan ett tag i halvfabrikatsträsket då det 'kändes enkelt'. Men vegetariskt halvfabrikat är både oerhört dyrt och tråkigt så nu tänkte jag att jag skulle bli lite bättre, åtminstone när jag inte jobbar (då jag jobbar äter jag knappt alls å andra sidan).

Idag hade jag förmånen att ha både M och lil'sis hemma på lunch. Så jag bjöd på kikärtsbiffar (väldigt enkelt recept här, som man kan justera och ändra som man vill, vilket jag nästan alltid gör) och serverade dem till blomkålsmos med ädelost som smaksättning. Väldigt gott, oerhört mättande och verkade gå väl hem i magarna här. Och det tog då inte mer än 30 minuter att göra det heller. Det får bli dagens tips. Synd att jag inte hann ta en bild innan allt blev uppätet. Men biffarna såg ungefär ut såhär (minus uppläggning):


Jag har också testat ett par av recepttipsen som alexmo fick in och de har hittills varit lyckade. De passar definitivt även för andra än barnfamiljer. Lite skralt på proteinsidan i många av rätterna (vilket man behöver bry sig om som vegetarian) men de går som sagt att justera och göra om lite som man vill. Huvudsaken att jag hittar intressanta grundrecept. Så det är dagens andra tips!

(Även onekligen brukar lägga upp tips på veckans vego!)

Inga kommentarer: