lördag, mars 24, 2012

Inspiration!

Jag vaknade utvilad redan före åtta imorse. Klart att all trötthet inte är borta så snabbt, alla som jobbat natt en längre period vet att det hänger i längre än så (och nästan lite jämt), men jag var åtminstone mer inspirerad att hitta på något än vad jag kände igår kväll.

Så det blev stan och Feministiskt Forum på Umeå universitet. Eller, vi gick mest på Gudrun Schymans pass faktiskt, det var så långt orken höll i sig. Men det var bra! Och välbehövligt. Ingen inspirerar mig som hon. Jag känner igen min egen feministiska åskådning så mycket i det hon talar om. Det är samma frågor som är viktiga för mig och fokus är mer på frågor än den feministiska retoriken som jag tycker fokus hamnat mycket på de sista åren. Det ÄR absolut viktigt det med, men för att förändra samhället måste vi samtala utanför det akademiska, kring människors vardag och kring yrkeslivets villkor. Det är min övertygelse i vart fall.

Suddig bild på den mer än fullsatta lokalen
Jag hann få en kort samtalsstund med henne efteråt också, det var trevligt. Saknar henne och de andra jag tidigare hade så tät kontakt med. Åren med Fi, i nationella styrelsen såväl som i arbetet lokalt, är absolut något av det roligaste jag gjort. Så är det. Så det var kul att hinna kramas, säga hej och lite så. Sen ville jag inte uppehålla henne för länge, det blev snabbt en lång kö av människor som ville fotas med henne, få autograf eller bara prata lite. Som värsta stjärnan!

Inga kommentarer: