tisdag, februari 07, 2012

Min dag so far...

På plussidan: verkstaden fixade bilen väldigt fort, redan nu på morgonen var den klar, trots att det egentligen brukar ta någon vecka att få tid. Det var dessutom som jag trodde att en tändspole hade farit, så det blev inte chock-dyrt.

På minussidan: på väg att hämta bilen fick vi punktering på M:s bil, 50 meter från verkstaden. Och illa såg det ut också, däcket hade liksom krängt halvvägs av fälgen, på en enda gång.

På plussidan: efter att ha skjutsat M till jobbet for jag till däckverkstan som precis som jag först trodde det var kört med däcket. Märkligt nog visade det sig inte vara punktering utan däcket hade bara krängt av fälgen. Tydligen har det varit en rad olika knepigheter med däck nu när temperaturen går så väldigt upp och ner, sa han som så snällt gjorde rent fälgen och monterade tillbaka däcket utan att vilja ta betalt alls. ("Kom in och köp nya däck bara", sa han, oerhört serviceminded.)

På minussidan: Nu väntar besök på tandläkarhögskolan för undersökning om ett par timmar. Mer strul i sikte?

Men, mitt i allt strulande måste jag glädjas åt att jag både hittat en bra verkstad (Mekonomen Väst på Stan) som är informativa, lagomt dyra och väldigt hjälpsamma, samt bra däckverkstad (HB Däck på Ersboda) som visar prov på god kundservice (det är inte första gången jag varit där och fått snabb och bra hjälp). Jag brukar inte göra reklam, men båda dessa ställen förtjänar en liten shout-out.

Inga kommentarer: