torsdag, februari 23, 2012

Det närmar sig Oscar

Vaknade med huvudvärk idag, men efter en extra powernap och ett par alvedon har den gett med sig nästan helt. Sov lite dåligt inatt och hade ganska ont i ryggen. Så det har inte blivit så mycket gjort idag. Och jag tänker nog fortsätta lite på den banan så att jag orkar vara pigg inatt. Tänker göra en kopp te och sätta mig framför ytterligare en Oscarsnominerad film. Har fortfarande ett gäng kvar att se och det är väl tveksamt om jag hinner se de jag vill före söndag natt. Men, det lär visa sig. 

Mest grämer det mig att filmen som fått flest nomineringar, Hugo (2011) blir omöjlig att se. Den har svensk premiär först den 16 mars. Det finns förvisso några cam-kopior på nätet har jag sett, men sånt är väldigt ovärt. Film ska vara i bra kvalité om den ska ses, annars kan det vara. Jag förstår inte att det kan finnas en marknad, låt vara olaglig, för att se något som är avfilmat med en skakig handkamera med dåligt ljud och där man dessutom tvingas höra på folket i salongen som 'extraljud'.

Nä, globala premiärdatum skulle sätta stopp för såna dumheter. Med dagens teknik finns inga som helst hinder för det, förutom att produktionsbolagen själva vill kontrollera så mycket som möjligt. Även filmskaparna vill väl att deras verk ska ses under goda förutsättningar?


1 kommentar:

Piotten sa...

Hugo finns som bluray-rip så inga problem där =)