onsdag, november 30, 2011

Snart ledig!!

Jeez, har sovit som en död. Hade förvisso lite svårt att varva ner imorse och somna, men jag som aldrig sover tills klockan ringer om eftermiddagarna sov idag till och med förbi (!) klockan. Galet. Tur jag har borrande grannar som ser till att jag kommer upp nån gång...

Jag är sliten i kroppen av förkylningen som hängde i länge och av allt jobbande enligt det nya, ojämna schemat jag fått. Natten som var innebar spring hela natten, änglarna ville helt enkelt inte sova. De tyckte istället att det var mer lämpligt att till exempel slå av en vattenkran med en sop så att det sprutade hett vatten för högan sky innan jag lyckades lokalisera hur man stängde av vattentillförseln helt. Action på jobbet, helt enkelt.

Nu är det en natt kvar som förhoppningsvis blir lugnare innan jag går på 7-nättersledigt. Jag tror att jag ska sova minst tre av de dagarna....(närå).

Bad news

Även om jag inte köpt varje nummer så får jag säga att det var tråkiga nyheter att det enda (?) svenska filmmagasinet Cinema läggs ner vid årsskiftet. Jag har tidigare bloggat om varför jag inte varit fullt nöjd med tidningen alltid, men därmed långt ifrån sagt att den varit dålig. Det blir helt klart ett tomrum efter den och jag hoppas att det kommer något nytt. 

Det skulle som sagt vara hemskt kul om det kunde dyka upp ett tidningsprojekt liknande de som finns i Storbritannien, som Empire (men även Total Film), med en mer lättsam och humoristisk ton där seriösa reportage blandas med lättsamma och icke traditionella intervjuer och notiser. Inte så mycket 'konstkänsla' utan mer kravlös kärlek till film, oavsett vilken smak man har.

Förstå vilket drömjobb...

tisdag, november 29, 2011

Snart är det jul igen

Regn och mörker, är det vad hela november har att bjuda på? Looks like it. Det känns som att jag vandrat i ett konstant mörker i en månad nästan. Ska bli skönt med en veckas ledighet från och med torsdag morgon. Ska försöka mitt bästa att vända dygnet så att jag får lite dagsljus, om det nu finns något.

Börjar bli dags att fundera över julklappar också, även om det inte finns en gnutta julstämning i den här kroppen ännu. Det känns som att det bara blir svårare att komma på bra saker ju äldre syskonbarnen blir. Sen har jag ju dessvärre inte så väldigt kontinuerlig kontakt med dem på det viset jag skulle haft om jag bott söderut där de finns (rätt utspridda, men ändå), så jag känner dem inte så väl som jag önskat. Men kanske det är dags att ringa mina syskon och se vad som gäller i år.

Nä, käk och så off to work!

måndag, november 28, 2011

Så. Hysteriskt. Roligt.

Har hamnat efter x antal dagar med bloggläsningen och passar på att komma ifatt till min fjärde kopp förmiddagste. Som bästa läget att läsa bloggar på. Fredriks inlägg från i fredags fick mig att skratta tårar.

söndag, november 27, 2011

Film 33/11: Barney's Version

När vi kommer in i filmen är det 2000-tal. Barney Panofsky (Paul Giamatti) är framgångsrik chef för tv-bolaget Totally Unnecessary Productions som gör en evighetslång tv-såpa. Vi får se en något sliten Barney som sitter onykter i sitt flotta hus och ringer till sin ex-hustrus nya man och fånar sig. Vi får också veta att det släppts en reportagebok där en polis anklagar Barney för ett mord som ska ha begåtts för länge sedan. Det är i och med det som vi får börja följa det som är Barney's Version (2011), "Barneys många liv" på svenska.

Det börjar i Rom på 70-talet där Barney gifter sig för första gången eftersom han gjort en ung kvinna på smällen. Äktenskapet slutar dock snabbt och olyckligt och även om det inte var ett äktenskap av kärlek från början så tycks det som att händelsen kommer att prägla Barney's fortsatta liv i viss mån. Andra äktenskapet ingås i hemlandet Kanada, med en namnlös judisk kvinna (Minnie Driver) med mycket pengar. Inte heller detta äktenskapet är av kärlek från Barneys sida, men det är på den bröllopsfesten han träffar den första (och enda?) kvinnan han tycks bli kär i på riktigt, Miriam (Rosamund Pike). Han inleder omedelbart en jakt för att fånga Miriams hjärta.

Barney är i allmänhet en ganska osympatisk, egoistisk, oattraktiv man som jag har ytterst svårt att finna sympatier för under större delen av filmen. Hur de vackra kvinnorna som gifter sig med honom ser något annat är för mig ett stort trovärdighetsproblem med filmen. Hans plumpa, pensionerade polis till far (Dustin Hoffman) har jag nästan lättare att finna charm i. De som hyllat filmen som en av de absolut bästa lyckas på något vis se förbi huvudkaraktärens osympatiska drag medan andra, liksom jag (dessvärre, jag ville verkligen hitta något i Barney att hålla fast vid) har svårt att känna engagemang för en film där en person som Barney är i fokus. Det är först efter ett bra tag då jag muttrat lite om att han inte tycks hålla något kärt eftersom han själv väljer att förstöra det mesta med sitt ego som jag ser att regissören Richard J Lewis gjort en film om en, förvisso återkommande osmaklig, men högst mänsklig figur. Det är mot slutet som filmen får mening, men tyvärr är det too little too late för min del. Och mordhistorien som får Barney att se tillbaka från första början? Ja, det är en lite krystad sidohistoria som jag i vart fall bryr mig ytterst lite om när lösningen står klar.


Filmen börjar som en tveksam tvåa men tar igen och snuddar på femman mot slutet. Skådespeleriet, inte minst från Giamatti och Pike, är ofelbart och förtjänar alla hyllningar det fått. Det kan dock inte bli mer än 3/5 i slutbetyg, hur gärna jag än vill.

Recensioner: DN, SvD, Exp, Onyanserat

Söndag, dagen i veckan då planerna man (jag) aldrig genomför grundas

Det blev en riktigt slö hemmadag idag. Det enda vettiga jag gjort var väl när jag bakade pizzamiddag åt familjen i eftermiddags. Annars har jag WoW:at lite, sovit lite och sett på tv-serier. Sådär mycket bio blev det inte heller, vilket på ett sätt kändes avstressat och skönt, men på ett annat lite trist eftersom jag sen jobbar tre kvällar igen. Men vi får se, kanske jag får med mig syrran på en tidig bio imorgon kväll före jobbet. Just nu tycks hon dock väldigt nöjd med att spela Skyrim på min speldator.

Funderar i övrigt (för kanske 3000:de gången) på om jag ska göra om den här bloggen helt till en film-/tv-blogg alt börja blogga sånt på ett nytt ställe. Det är nästan det som jag gillar mest att skriva om (hur det är att läsa vet jag dock inte), i mitt eget liv händer det inte så mycket spännande just nu. Det har mest varit sjukdomar och nattjobbstjat under hösten. Men jag vet inte...åsikter tas förstås emot varmt.

Typisk slö tänkar-söndag alltså. Vad hittar ni på?

Första tecknet på julstämning i antågande:

Jag blev just sugen på att se min favvo-julfilm Love Actually (2003). Det måste räknas in som lite försmak på ev julfeeling?

På tal om Love Actually så har jag fortfarande väldigt svårt att koppla ihop den brittiske, charmige, olyckligt kära Mark (Andrew Lincoln) med den torra och inte särskilt attraktiva amerikanen Rick Grimes (också Andrew Lincoln) i The Walking Dead. Det är bara inte samma person i mitt huvud.




Edit: Förstod senare av mitt twitterflöde att filmen faktiskt visades på Tv3 ikväll. Det var ju synskt av mig, eller nåt.

lördag, november 26, 2011

Film 32/11: 30 Minutes or Less

Ruben Fleischer gav oss Zombieland (2009), så förväntningarna på 30 Minutes or Less (2011) var åtminstone att det skulle vara en hyfsat kul film. Levde den upp till förväntningarna? Nja, knappt.

Dwayne (Danny McBride) får den briljanta idén att leja en kille att döda sin pappa och därmed ärva de miljoner som den strikta och på sin slöa son ytterst besvikna fadern är god för. Problemet är att den tilltänkta mördaren vill ha 100.000 dollar i förskott för mordet. Då Dwayne inte är van att göra något själv bestämmer han sig för att kidnappa ett pizzabud och tvinga denne att råna en bank på summan. Han lyckas kidnappa Nick (Jesse Eisenberg), sätter ett bombbälte på denne och får honom att råna banken. Problemet är bara att Nick inte har lust att vara en bricka i någon annans spel.

Efter en kvart har jag i ärlighetens namn lust att stänga av filmen. Den är tråkig och känns mest som en sämre variant på Pineapple Express (2008), men istället för konstant stenade huvudroller har vi konstant idiotiska och icke roliga ditos. McBride gör exakt samma roll som i allting annat jag sett honom i, och det är väldigt tröttsamt. Filmen tar sig dock efter ett tag, men det är mest tack vare Eisenberg och Aziz Ansari, som spelar Nicks bäste vän Chet som försöker hjälpa honom ur den knipa han hamnat i. Han är helt klart roligast (i den mån någon faktiskt är rolig alls) och bäst presterande i hela filmen och räddar den från en total flopp. Dessutom tar sig själva historien något fram emot slutet och lyckas faktiskt fånga mitt intresse något den sista halvtimmen.
Hur Empire fått den här filmen till en 4:a är för mig en gåta, mitt betyg blir snarare knappt godkänt; 2/5.

Lördag!

Aaah, helg. Finally. Men fortfarande ingen snö. Tror den fattades lite extra när vi gick på stan idag, M och jag, istället var det kall snålblåst som det bjöds på. Vi shoppade loss på lite belysning till huset, både inne och ute. Så nu har vi två stora fina lyktor på trappen med ledlampslinga i och två lysande glaskulor i fönstren på balkongdörren där uppe. Imorgon ska vi gå igenom lite mer vad vi har kvar som faktiskt funkar och göra en liten lista på vad som behövs. Vi skippar de gamla ljusstakarna helt, de drar en väldig massa ström och är inte särskilt tjusiga egentligen. Såhär blev det vintrigt och fint.

Ikväll har vi myst ihop oss i soffan med lingonglögg, pepparkakor och tre sorters julmust (man måste ju tillfredsställa alla smaker) framför en film som väl inte var sådär hysteriskt kul. Jag somnade några minuter i mitten och lillasyster somnade lagom till upplösningen. Men mysigt var det trots allt.

Sitter nu och funderar på om jag ska låta lördagskvällen vara slut och vika hädan åt tröttheten eller om jag ska tvinga mig uppe en stund till bara för att. Det bor allt en liten trotsig 5-åring i mig ibland...

fredag, november 25, 2011

Friday Night

Det börjar helt klart kännas nu i kroppen att jag står inför den sjätte natten på en vecka. Förra natten var dessutom mer händelserik än jag önskat så jag var riktigt mör imorse när jag kom hem. Men imorgon blir det helg och ledigt i två nätter. Det blir perfekt det. Hade velat ta en tur på stan men får se om jag orkar det imorgon när jag vaknat. Bio på söndag kväll finns i vart fall med i planeringen.

Jag har ändå hunnit med lite fredagskväll. M kom förbi efter jobbet och vi åt thai take away allihop innan syrran kilade ut till galej på stan med kompisar. Tydligen är det pride-helg i Umeå, jag har helt missat det i min jobbdimma. 

Nu är det off to work som gäller igen. Hoppas ni har en trevlig fredagskväll!

What does it mean?

Blev just tacksamt väckt ur en besvärlig dröm. Inte otäck på nåt vis men besvärlig. Jag skulle vara snäll och växla en hundralapp åt en taxichaufför som kört hem min syster. Easy peasy, kan tyckas, men istället för 20-lappar hade jag sedlar med olika värden på, typ 3,48 eller 7,23 osv. Så där stod jag och huvudräknade som bäst när M kom hem och jag vaknade upp ur min bevärliga mattedröm.

torsdag, november 24, 2011

Kvällens tv-tips

Medan hjärnan är i nattjobbsläge och därmed inte har så mycket smart att förmedla så fortsätter jag med mina tv-tips. Ikväll visas nämligen två bra filmer för den som har lust och tid. På Sjuan kl 21 visas The Devil Wears Prada (2006), en film som förvånade mig första gången jag såg den och som jag sedan sett om ett par gånger. Med Anne Hathaway, Meryl Streep, Emily Blunt och Stanley Tucci. En charmig historia.

Jag sitter här och är mattesmart
Om du mer är på "based on a true story"-humör, kryddat med lite psykisk ohälsa, vetenskapsnerderi och riktigt bra skådespeleri ska du istället slå på Kanal 9 samma tid (21 alltså) och se A Beautiful Mind (2001). Det är en av mina favoriter och även om fictionen överträffar verkligheten den här gången (jo jag har nerdat wikipedia) så är det en spännande och vacker historia om mattesnillet John Nash. Med utmärkt skådespeleri av Russel Crowe, Jennifer Connely, Paul Bettany, Ed Harris med flera.


Se där, kvällen är räddad! Själv ska jag fara till jobbet men kan tänka mig att se båda när jag väl blir ledig på lördag...

onsdag, november 23, 2011

Kvällens tv-tips!

Ikväll på Svt1 kl 22 visas det första avsnittet av Homeland. En serie jag först inte var ett dugg intresserad av att se då jag är mer än less på allt var stereotypa terrorister. 'war on terror' och amerikansk nationalism heter. Men lite påtryckningar senare så testade jag och även om jag inte är 100 procent ombord än så måste jag säga att den är bättre än jag kunnat ana. En del logiska vurpor och mindre märkligheter, visst, men ganska välspelad och med en lite annan touch än det vanliga "alla-muslimer-är-terrorister"-tjafset vi sett förut.

Sen har den en intressant skådespelarensemble som lockade mig. Vad sägs om Mandy Patinkin ('Dead like me', 'Criminal Minds' etc), Claire Danes (min generations 'Mitt så kallade liv'-stjärna) eller Firefly's egen Morena Baccarin (gjorde serien 'V' nyligen också). Se den och ge den några avsnitt! Hittills verkar den vara det '24' aldrig var för mig.



SOPA

Hört talas om det nya lagförslaget SOPA (Stop Online Piracy Act) som är på gång att gå igenom i USA? Antagligen inte, det har varit ganska tyst om det. M lyfte det för ett tag sen och jag har försökt läsa och förstå vad det faktiskt innebär. Och det är läskigt. Jag trodde inte för mitt liv att något sådant skulle kunna gå igenom, men det ser inte bättre ut. 

Piracy handlar om så väldigt mycket mer än att vissa vill kunna ladda hem filmer gratis. Det är verkligen tid att se det nu.

Läs gärna vad Kjell Häglund skriver om det i journalisten.

Arla arla

Bestämde mig just för att kliva upp en stund. Vaknade för en halvtimme sen av ivrig hosta och tänkte att stackars M skulle få sova ifred så när jag liks inte kunde somna om klev jag upp och gick ner i källaren en stund. Det är mest på natten jag har hosta nu. Har just gjort det enda som tycks hjälpa, åtminstone lite för stunden; gurglat min stackars hals i ordentligt saltat varmvatten. M läste nånstans att det skulle vara uttorkande av bakterieceller i halsen, så jag provade. Om det funkar just så vet jag inte, men halsen dämpar sig iallafall en stund.

Nu kommer det ner två trötta katter med kisande ögon och som mjauar på mig. Jo, jag ska försöka sova igen. Om en stund.

tisdag, november 22, 2011

Tear it down, already!

Så var det med den piggheten. La mig i sängen för att se ett par tv-serier i väntan på att verkstaden skulle ringa och vaknade nästan tre timmar senare. Men ja, det kanske behövdes efter den skrala sömnen inatt. Skönt var det i vart fall. Men någon verkstad har inte ringt.

Hann bl.a se förra veckans avsnitt av American Horror Story som jag inte hunnit med innan jag somnade. Kändes som att de fortsatte på banan att ge oss tittare fler svar och ställa lite färre nya frågor. Oavsett tycker jag att det är lite ruggigt. Inte otäckt men obehagligt. Jag som tycker det är sorgligt när man river hus kände en strimma hopp när det var någon som äntligen pratade om att riva det där förskräckliga huset. Men då hade det förstås inte blivit så mycket mer av serien.



Arla

Klockan fem imorse vaknade jag för tusende gången av att jag trodde lungorna höll på med ett utbrytningsförsök så sedan dess har jag varit vaken. Och jag är förvånansvärt pigg, det var jag redan då. Antagligen för att jag sov halva dagen igår och fortfarande egentligen är i nattarbetsläge. Men det passade bra. När klockan slog åtta hade jag redan hunnit köra till stan, lämnat in min bil på verkstaden, kört M till jobbet och handlat.

Nu är jag alltså åter i stan, det blev bara tio timmar på landet där de tre svansarna bråkade om att få min uppmärksamhet nu när jag varit borta så länge. Jag hinner med en tur till, tror jag, jag går inte på nattskiftet igen förrän imorgon kväll. Och ikväll vankas det WoW-raid så då föredrar jag att vara på landet där den bästa speldatorn står och där den bästa uppkopplingen finns.

måndag, november 21, 2011

Dagens tips

Tänkte att jag skulle dela med mig av mitt absolut bästa överlevnadstips för vintern om man liksom jag har ett ansikte som tenderar att krackelera så snart det blir vinter och kyligt ute. Grymt osexigt och otrendigt, men hujedamig så bra den funkar! Miniderm från apoteket, is the shit! Fick tipset från en bekant för ett par år sedan och sedan dess är den en ständig följeslagare den här tiden på året.

Se där, ett 'skönhetstips' från Sara, kors i taket!

söndag, november 20, 2011

Komsi, snön!

Det ryktas ivrigt på facebook att det skulle ha snöat i Umeå idag, samtidigt som andra menar att det enda de sett är regn. Så vad ska jag tro? Jag har inte sett någon snö så då har det nog inte hänt. Där gatubelysningen lyckas tränga igenom det annars så beckmörka ser jag bara blöta i vart fall.

Det verkar inte bara vara jag och A.M.O som längtar snö, det är då ett som är sant.

Skärmsläckaren gick visst igång

Idag har jag nog inte sovit, idag har jag snarare varit medvetslös, känns det som. Somnade strax efter åtta och vaknade nästan exakt åtta timmar senare. Väldigt behövligt. Har inte ens vaknat av att syrran kom hem från sitt HP-maraton och då är ytterdörren alldeles intill min sovrumsdörr. Men det var skönt att få sova ordentligt. Det håller inte i längden med 5-6h sömn mellan jobbnätterna.

Halsen är öm, hostig och grötig och jag börjar undra om det någonsin ska ge med sig. Men det gör det ju, det vet jag. Det bara känns tröstlöst ibland. Särskilt vid 4-5-tiden på mornarna när hela kroppen är i lågenergiläge och förkylningen känns som tyngst. En natt till sen har jag två lediga att vila upp mig på.

lördag, november 19, 2011

Kvällens tv-tips!

Ikväll klockan 22 visar TV3 en riktigt bra film, The Prestige (2006), som jag tycker ni ska se. Spännande, väldigt välspelad (Hugh Jackman, Christian Bale, Rebecca Hall, Michael Caine m.fl.) och riktigt snyggt gjord av Christopher Nolan. Själv har jag sett den ett flertal gånger och håller den fortfarande högt. Inte missa!


Hostigt

Men host host! Fas 2 av min förkylning tycks ha inträtt. Hosta som river upp halsen och lämnar blodsmakande spår efter sig. Gott. Vaknade just av det och kunde inte somna om. Samtidigt kliar det i halsen så pass att jag skulle vilja riva runt med en flaskborste lite.

Gnäll gnäll. Det gick i vart fall bra att jobba inatt. Det var mest fram emot morgonen som jag kände av halsen. Två nätter kvar av helgen och totalt åtta kvar (tror jag) innan jag får lite längre ledighet igen. Känns lite långt bort. Men då har lönen hunnit komma iaf. Det blir bra det, då ska jag tvinga med mig omgivningen på biobesök. Samt fara och sniffa nybebisen i bekantskapskretsen så snart jag är fullt frisk.

Och så är det väl dags att ruinera sig på julklappar också, men det finns ju nåt kul i det med.

fredag, november 18, 2011

Kommande intressant i biosvängen

En kik på vad som kommer i filmväg den närmaste månaden (utöver de nu aktuella som jag just nämnde) säger mig att jag borde budgetera filmkontot lite extra under december månad. Här är de, enligt mig, kanske mest intressanta svenska premiärerna att se fram emot:

Hysteria (25 november) Om hur vibratorn uppfanns, med bl.a Maggie Gyllenhaal:




Moneyball (9 december) Kan vara 'en historia om ett basebollag' vi hört förut, men jag är som alltid svag för en uppsättning bestående av Brad Pitt, Philip Seymour Hoffman och Robin Wright (och så är det Aaron Sorkin som står för screenplay):



The Girl with the Dragon Tattoo (21 december) Goes without saying, även om jag efter den senaste trailern är än mer skeptisk till den nästan ryskklingande brytningen som de lagt till med:



Tinker, Tailor, Soldier, Spy (25 december) I regi av Tomas Alfredsson med skådisar som Gary Oldman, Colin Firth och Benedict Cumberbatch (aka Sherlock Holmes). En riktig Oscar-snackis:


Intressant på bio

Såg just att SF hottat upp sin hemsida lite. Inte så jättestor skillnad, men lite i vart fall. Det var ett tag sedan det erbjöds förhandsvisningar nu, vilket är lite synd då det börjat droppa in intressanta filmpremiärer. Jag har till exempel så smått börjat bli nyfiken på Tintin-filmen, trots min inledande skepsis (eller framför allt bristande Tintin-historia). Nu har dessutom Drive (som luktar Oscar-skräll) Sverige-premiär och ingen har väl missat att jag hyser ett visst Twilight-intresse (trots att man "inte ska"). Just vad gäller den har jag kanske inte så stora förväntningar; de tidigare filmerna är inga höjdare rent filmkritiskt (även om jag gillar dem ändå), men jag är nyfiken på vad de har gjort av boken, som i sig är rätt märklig. 

Jag tycker för övrigt att det är lite synd att det är just Kristen Stewart som gärna trashtalkas när det kommer till Twilight-filmerna. Jag tycker hon gör vad hon kan av Bella-rollen. Se istället andra filmer med henne, som Welcome to the Rileys eller The Runaways (men även The Cake Eaters och In the Land of Women är sevärda). Personligen tycker jag hon slår både vampyren och varulvens skådespelartalanger med hästlängder. Och jag ser fram emot hennes tolkning av den stridande Snövit som kommer nästa år.



torsdag, november 17, 2011

Äntligen-läge


Jag övervägde mitt mobilköp mycket noga, men jag tror att jag står slagen av mannen i huset. Imorse hämtade han ut ett mystiskt paket och när han kom hem nu ikväll låg plötsligt en iPhone 4s-låda på bänken. Det var på tiden, om man säger så. Denna apple-ifierade man är kanske den som bäst passar med en iPhone av de jag känner. (Och jo det är en apple-tv som ligger bredvid även om det syns dåligt.)

Jag är dock redan less på hans nya stora kärlek Siri. Jag tål konkurrens, men miss 'know-it-all' var något särskilt. (Nej jag är inte alls avis. Nästan inget. Kanske 1% bara. Eller så.)




Published with Blogger-droid v1.7.4

Man får vad man betalar för

Och under tiden jag jobbat har det blossat upp en ny vårdfiaskohistoria i media. Jag vet inte vad jag ska säga om det. Man får vad man betalar för, är väl egentligen så jag kan sammanfatta det. Hela projektet med att konkurrensutsätta branschen genom lägst-vinner-upphandlingar var idiotisk. God vård kostar pengar. Jag är inte emot vinstintresset som sådant men vinsten borde gå tillbaka till boendet, till brukarna och till de anställda. Det hade varit intressant att se hur ett sådant projekt skulle utvecklas.

Jag tror inte att det är så roligt att jobba på det omskrivna boendet idag. Jag vet själv hur det är att arbeta på en plats som förekommer i skandalskrivningar i media. Mycket tolkas om och till sist kände i vart fall inte jag ens igen min arbetsplats så som den beskrevs i artiklarna. Saker vinklas och till sist låter det gärna som att det är sadister som arbetar där. Människor som arbetar i vården och äldreomsorgen är, enligt min erfarenhet, i de allra flesta fall personer som är måna om att göra ett gott jobb och att brukarna ska ha det bra. Personer som gör så mycket mer än vad som krävs av dem och som ger av sig själva varje dag. Som utför uppgifter som andra aldrig skulle drömma om att göra. Och det till en usel lön som få andra branscher skulle godta med tanke på insatsen.
Sen vill jag också hävda att situationen som beskrivits på Carema i media inte är särskilt långt ifrån hur det ser ut på kommunala boenden. Jag känner igen delar av det som beskrivs från min egen arbetsplats (delvis för att det nog är vinklat på ett märkligt sätt ibland). Men det är som sagt så det blir när man inte vill betala för den vård man kräver ska utföras. 

Det måste vända någon gång. Det måste uppvärderas att arbeta med vård/omsorg och det måste få lov att kosta att vara gammal och sjuk. Jag betalar gladeligen skatt om mina pengar kan användas till det. Lyxresor till USA för politiker, representationsmiddagar med spritnotor, skattefiffel, orimligt höga löner och bidrag till redan höginkomsttagande politiska ledare; not so much.

Kurerar

Veckan är snart slut men jag har hälften av min jobbvecka kvar. De tre första nätterna rullade på bara fint så jag hoppas att det blir samma sak i helgen. Idag är jag på landet och försöker halvt i panik att stävja den förkylning jag bär på. Mest är det ont i halsen men det har nu även kommit till lite hosta, sus i öronen och feberkänsla om nätterna. Men jag är fast bestämd för att det inte ska bli några fler karensdagar den här månaden. Det går bara inte. Sådetså.

tisdag, november 15, 2011

Emergency

Vaknade strax efter elva idag av att 'okänt nummer' ringde på mobilen. "Försäljare", tänkte jag och vände mig om (jag svarar typ aldrig på dolda nummer). Mobilen ringde igen; "envis försäljare". Tredje gången på under två minuter satte jag mig upp och trodde att något allvarligt hänt, så jag svarade. "Hej det var från tandläkarhögskolan, jag tänkte vi skulle boka in en tid för din årliga kontroll?"

Efter det har jag på sin höjd slumrat lite. Jag lyckas inte somna om vad jag än gör. Och nu är det snart försent. Ska träffa M och ordna en grej vid fem och sen måste jag fixa middag före jobbet. Tre timmar sömn känns lite fattigt. Speciellt när jag inte känner mig helt frisk. Det blir långsamt sämre med hals och huvud och jag klunkar Kan Jang och äter strepsils som om det inte fanns någon morgondag. Jag ska INTE bli sjuk.

måndag, november 14, 2011

DH

Jag måste säga att min 'guilty pleasure'-serie Desperate Housewives verkligen kör hårt denna deras allra sista säsong. Jag har just sett nattens avsnitt och säsong 8 fortsätter verkligen lika bra som det inleddes. Tror att vi kan komma att se ett briljant sätt att knyta ihop sista med första säsongen. Om det håller hela vägen in i mål.


/ignore

Vaknade just med rinnig näsa och öm hals. Tror att jag kör stora ignore-tricket på det så länge jag kan. Fem jobbnätter kvar den här veckan ju.

söndag, november 13, 2011

Film 31/11: Chloe

Catherine (Julianne Moore) och David (Liam Neeson) är båda framgångsrika på sina respektive arbeten. Hon som gynekolog och han som omtyckt universitetslärare. Filmen inleds med att Catherine har det flotta huset fullt med vänner som tillsammans är där för att överraska David på hans födelsedag. När han ringer och säger att han missat flyget hem anar jag att det inte är första gången Catherine får det där misstänksamma och besvikna i blicken. Ett par dagar senare är de ute och äter middag med vänner, David är som vanligt nästan övertrevlig mot serveringspersonalen och som av en händelse råkar Catherine träffa en eskortflicka, Chloe (Amanda Seyfried) på damrummet. Hon bestämmer sig för att testa sin make, ett beslut som får lite andra konsekvenser än vad hon först tänkte.


Chloe (2009) ska vara en thriller med erotisk underton. De erotiska scenerna finns och de har regissören Atom Egoyan lyckats ganska bra med, men så väldigt spännande blir det aldrig. Intrigen hinner knappt presenteras förrän jag räknat ut historien och så snart jag gjort det blir det aldrig vare sig intressant eller spännande. Egoyan lyckas heller inte förmedla vad det är han vill med sidohistorien där Catherine och Davids tonårige son är med. Han har dock lyckats få med bra skådespelare som gör klart godkända insatser, men det räcker inte när dialogen, i synnerhet den där Chloe är inblandad, gör historien övertydlig och overklig. Betyget blir knappt godkänt, 2/5.

Sjuksyster

Söndag och syrran är fortfarande dålig. Jag vaknar fortfarande av henne varje natt och varje tidig morgon då hon mår som sämst. Kliver upp och försöker finnas till hands men det är inte så mycket jag kan göra. Tycker inte att symptomen riktigt känns som halsfluss längre utan undrar om det inte är det där mykoplasma hon drabbats av ändå. Men just idag är det knappt lönt att försöka hitta en läkare så vi får ge det tills imorgon och se hur hon mår då. Hon är ledsen och less just nu och jag förstår henne.

Märkligt i allt att jag hållt mig frisk trots att både syrran och M varit sjuka. Jag har vaknat några mornar och känt mig snuvig eller öm i halsen men det har snabbt gått över. Jag köpte Kan Jang på apoteket häromdagen, men jag vet inte om det egentligen gör någon skillnad. Kändes värt att prova i vart fall.

lördag, november 12, 2011

Lördag

Hemma från lite försenat 70-årskalas hos M:s föräldrar. De var utomlands när M-mamman fyllde jämt så kalaset fick bli idag istället. Det bjöds i vanlig ordning på väldigt god mat och efterrätt. Alltid trevligt att träffa den av M:s systrar som fortfarande bor i länet också. Tänker alltid att jag borde fara och hälsa på henne oftare, men det tycks som aldrig bli av. Dumt.

Ikväll blir det pizzarester och kanske nån film att slappa framför. Imorgon är det dags att fara tillbaka till stan, i vart fall för min del, då det åter är dags att vända om dygnet och ta hand om änglarna ett antal nätter. Det blir bra det. Jag hoppas att ryggen är med mig hela veckan, ända till och med nästa söndag. Och att änglarna kommer vara just änglar förstås. Skrockmänniskor brukar tala om fullmånenätter, men de tror jag just har varit så då borde jag vara safe för veckan, eller?

Intervjutips

Ingen har väl missat att det vankas Breaking Dawn Part 1-premiär nästa vecka. Jag hade nästan gjort det när jag igår kväll spanade in ett av veckans Jimmy Fallon-avsnitt och fick en kul intervju med Robert Pattinson att titta på. Han har tidigare, imo, inte varit särskilt smidig i intervjuer. Han brukar mest kännas obekväm och dessutom ge skumma, ibland obekväma svar på frågor. Det har väl sin charm men jag tycker ändå att det var lite roligare att se en mer avspänd Pattinson hos Fallon. Ganska stor skillnad mot förut; till och med hans skämt landade bra.

Senaste trailern för BD:


fredag, november 11, 2011

Bra och dåliga nya tv-karaktärer

Läste just om The Worst New TV Characters of the 2011 Season och får väl erkänna att jag håller med delvis. 2 Broke Girls är fortfarande ingen toppserie men den hade nästan garanterat varit bättre om det inte varit för den stereotypa och menlösa ägarkaraktären Han Lee (Matthew Moy) och den ukrainske sliskkocken Oleg (Jonathan Kite). De förgör varje chans till humornivå i serien helt klart. Vad gäller The Shannon Family i Terra Nova så vill jag, som just gett upp serien, påstå att det nästan inte fanns någon likeable karaktär i den serien. Övriga karaktärer som nämns i artikeln kan jag inte uttala mig, med ett undantag.

Whitney Cummings från Whitney. Alltså jag gillar henne samtidigt som hon är extremt störig. Men hon är störig på ett så otraditionellt sätt att jag inte kan låta bli att gilla henne. Hon har en massa miner och handrörelser för sig, lyckas vara både snygg och manhaftig på en och samma  gång och hon liksom växer på något vis. Jag såg tidigare idag det senaste avsnittet och tyckte faktiskt att det var riktigt kul, klart bäst hittills. Trots det tror jag det ska mycket till för att serien ska överleva och få en säsong till tyvärr. För jag tror att det kan vara just en sån som behöver tid att bli kul och visa vad den kan.

Och när jag ändå är inne på det så tror jag att jag bestämde mig för att inte se fler avsnitt av Grimm efter att jag såg det andra avsnittet igår kväll. Det är bara inte särskilt bra. Jättesynd. Jag kanske ger det ett avsnitt till, men det är tveksamt.



Nerdlove

Jag stod på lite håll och strötittade i någon hylla men vände mig om tittade bort mot honom. Min fina M som satt på den lilla lilla bänken på apoteket och fick goda råd om sin hostmedicin. Och så tänkte jag just det, hur fin han är och mycket jag tycker om honom. Så mycket att det är knasigt ibland. Och så småfnissade jag för mig själv åt hans lite nerdiga look med sin röda crumpler på ryggen, sina slitna sneakers och ojämnt uppvikta jeans inträngd i det lilla båset där en bit bort.

Och jag tycks aldrig riktigt minnas hur många år vi hängt ändå. Är det sju eller åtta år nu? Åtta, tror jag. (Sånt ska man veta, va?)


Edit: Åtta är det. I typ december.

Winning

Som typiskt. M har sista tiden bara blivit allt sämre i sin astma, hostar så att han nästan svimmar ibland och är konstant trött. Efter veckor av tjat från undertecknad gick han äntligen till vårdcentralen idag och kom hem med.... (trumvirvel) ...medicin mot rethosta!

Yeah, that's gonna do it.

Oscargalan har en ny värd

(Klicka för större)
Inte för att vara sån, men lite besviken blev jag allt när jag just läste att det blir Billy Crystal som tar över som värd för Oscargalan i början av nästa år. Inte alls överraskad, men lite besviken att de inte testade något nytt. Men jag gissar att de efter årets stök vill köra på ett säkert kort för att förhindra mer negativ press. Det blir Crystals nionde gång så jag gissar att de vid det här laget vet vad de får. Jag gillar Crystal, men hade hoppats på lite förnyelse.

torsdag, november 10, 2011

Lägesrapport

Städiver har präglat den här lediga veckan. Jag har storstädat halva huset bara för att jag känt mig lat. Jag gillar när det är städat och jag gillar att känna mig nyttig. Har svårt för kommentarer jag ibland får att jag 'verkar ha så mycket ledig tid'. Jo, så är det på ett sätt (jag har t.ex inga barn), men inte heller riktigt så enkelt. Till viss del handlar det dessutom om val också, vad man väljer att göra. Och så råkar jag vara queen of multitasking. Men det där är en annan diskussion.

Det känns i vart fall skönt att ha fått lite gjort inför veckan som kommer då 62h nattarbete står på schemat. Då lär det inte bli många knop utöver jobbet. Lillasyster är fortfarande sjuk, hon tycks ha fått en rejäl omgång av halsfluss så jag har servat henne bäst jag kunnat. Hon hade planer för helgen som hon förberett och sett fram emot så länge, och nu tycks det inte bli något av det. Det är trist, önskar jag kunde kompensera henne lite. M är inte heller på topp, förkylningen han hade har förvärrat hans astma så han är allt annat än pigg. Han ser trött och blek ut. Och jag tror att han ska dö sisådär tre gånger om dagen när han får de värsta hostattackerna.

Ja, så är väl läget här. Sjuk- och trött-stuga med en rastlös kvinna som leker tornado mellan varven (vilket kan bero på att hon dessutom håller på att avgifta sig från socker...). Och med tre höstledsna kattor som inte tycks vilja något alls. Ska det bli vinter och mys snart?

Vem ska leda Oscargalan?

Häromdagen kunde vi läsa att regissören, Brett Ratner, som utsetts till att producera den kommande Oscargalan fått sparken efter ett negativt uttalande om homosexuella. Igår kom nästa bakslag för galan; den tilltänkta värden, Eddie Murphy, hoppar också av projektet. I amerikansk media låter det mest som ett resultat av att hela produktionsteamet följer med producenten, i svensk media mer som att Murphy gör det på eget bevåg. Jag vet inte vilket som är mest rätt. Nu är iallafall den stora frågan vem som ska producera och vem som ska stå som värd istället. Tiden börjar bli lite knapp.

(Klicka för större)
Jag hade, som ni ser ovan, några förslag redan igår kväll på G+. Personligen tycker jag att det är dags att låta en kvinna leda galan. Det finns gott om roliga, bra kvinnor som skulle fixa det med glans, det är jag alldeles övertygad om. Till listan ovan skulle jag kunna lägga till Christina Applegate och Melissa McCarthy. Hugh Jackman, Ricky Gervais och Neil Patrick Harris är säkert populära önskningar, men jag tror inte de är så troliga. 
Det finns som sagt många intressanta namn. Ser med lite spänning fram emot vem/vilka det blir.

Befria mig!

Ända sedan jag läste den (naturligtvis) tragiska nyheten om 'Heavy D's tidiga död tidigare idag har jag straffats genom att Now That We Found Love har gått på repeat i huvudet. Snälla någon, byt låt! Eller ännu hellre, ta sändningsuppehåll tills imorgon bitti.

Hälsningar, Snart Galen

onsdag, november 09, 2011

Film 30/11: One Day

Det är inte första gången de träffas, men det är första gången som Dexter (Jim Sturgess) lägger märke till Emma (Anne Hathaway) på riktigt, på avslutningsdagen från College den 15 juli 1988. Emma är en beläst pojkflicka som känns osäker trots sin ganska klara framtoning, medan Dexter är en självsäker soon-to-be playboy som inte verkar så brydd av saker. Men Emma fastnar.
Vi får sen följa Emma och Dexter under drygt 20 års tid, varje gång är det just den 15 juli som vi möter dem. Vissa år har de knappt hörts av, andra år är de mer frekventa i sin relation. De goda vännerna utvecklas åt olika håll men fortsätter att vara någon form av fast punkt i den andres liv och relationen utvecklas lite fram och åter under filmens gång.


One Day (En Dag) baseras på en roman av David Nicholls, en roman jag inte har läst. Nu är jag sugen på att göra det, för att få mer av karaktärerna; en film kan trots allt bara visa så mycket. Filmen har ett fint skådespel (även om Hathaways brittiska accent är allt annat än övertygande bitvis), Hathaway är bra som vanligt men det är nog Sturgess Dexter som utvecklas tydligast och som måste varit mest krävande att gestalta. Och han gör det riktigt bra. Sen är det en kul tripp genom 80- och 90-talet för oss lite mer nostalgiska, scenograferna har helt klart gjort ett bra jobb.
Det handlar om klass (om än i bakgrunden), utveckling, att växa upp och betydelsen av timing. Även om jag från starten anar åt vilket håll det ska gå är vägen dit inte ointressant och slutet är verkligen en höjdare. Men precis som jag kände när jag såg den danska regissören Lone Scherfigs förra film, An Education, så klickar det inte hela vägen. Det räcker inte att briljera mot slutet, det måste glimra lite oftare under resan också. Betyget blir en stark 3/5, det är absolut en sevärd film.

Recensioner: Svd, Svt, Exp.

Saknad...

Från morgonens garv till eftermiddagens tårar. Parenthood (sry, jag bara måste) trycker på alla mina knappar just nu. Bölade till gränsen för hulkningar efter att ha sett nattens nya avsnitt. Hela den här pappa-rehab-gå-vidare-leva-i-dåtid-grejen är bara för mycket. Det är inte händelserna i sig utan känslorna som uppstår som triggar igång och raserar alla skyddsmekanismer på samma gång. Not good. Eller så är det det.

Jag försökte stänga av lite i helgen med allt allhelgona-prat, men sanningen är att jag saknar pappa jättemycket. Fortfarande. Varje dag. Den han kunde varit, den han borde varit och den han var när det var som bäst.
Favorit i repris; pappa och jag -79

Sjukstuga

Kom hem till stan och en lillasyster blek som krita. Hon var nykräkt och lät lite som en raspig fågel. Halsfluss, skulle jag gissa. Har förpassat henne i min varmare, skönare säng och fyllt sängbordet med strepsils, vatten, juice, alvedon och för säkerhet skull har hon en hink bredvid sängen. Synd att hon blev sjuk just den här veckan då hon har praktik. Hon gillar ju sin praktikplats så mycket. Men det går kanske över snabbt. Låt oss hoppas det.

Själv sitter jag och funderar över hur jag sla övertyga M om att ett besök på bion och Tintin i 3D är en bra idé. Speciellt när jag själv inte är övertygad, mest nyfiken och ovillig att missa något jag kanske borde ha sett.

Morgonens garv


tisdag, november 08, 2011

Det är så lätt att glömma det kritiska tänkandet

Till något mer allvarligt som funnits i mitt bakhuvud de sista veckorna. Jag såg själv inte Uppdrag Granskning när det sändes, men jag har läst om det, sedan sett delar av det och framför allt läst hur mängder med människor rasat över det som hänt. Personligen slutade jag se UG för ett tag sen, mycket för att det började kännas lite som vinklad sensationsjournalistik i en, inte alltid så genomskinlig, objektivitetskappa med syfte att uppröra. Vi får ofta se en väldigt tillputsad sida, en sida, av en sak och ofta hängs någon eller några ut som får bära det enorma hundhuvud som genomslagskraften av sådana här program innebär. 

Jag ska också säga att jag absolut delar åsikten om att det blivit på tok för mycket pedofilirädsla i det här landet (och kanske ännu mer i andra länder, som USA tex), vilket ofta tenderar att sexualisera barn när det snarare har till syfte att göra motsatsen. Vi måste kunna fotografera och filma våra egna ungar utan kläder utan att hängas ut som pedofiler eller pervon. Det vore tragik om inte kommande generationer kommer ha bilder i fotoalbumen när de som små badar badkar med pappa. Det ÄR tragik att samma skräck hindrar män från att söka sig till barnskötaryrken.

Det var det ena. För det andra tycker jag också att socialtjänsten reagerade väl hastigt i det här fallet, den kritiken delar jag absolut. Samtidigt kan jag tycka att det ändå är ett bättre alternativ än som i så väldigt många andra fall där socialtjänsten tvekat alldeles för länge där barn farit illa. Av två dåliga ting väljer jag det första, men i en perfekt myndighetsvärld skulle vi såklart inte behöva välja.

Nu till saken. När jag såg hur alla rasade undrade jag självklart hur det kunnat ske inledningsvis. Men så funderade jag, mindes min inställning till UG och började undra om det verkligen kunde vara så oskyldigt som det målades ut. Jag läste en krönika i aftonbladet och fick det delvis bekräftat att det nog inte var så. Krönikören har läst FUP och det var tydligt att det fanns utelämnade saker i reportaget i UG. Efter det har jag också hittat följande blogginlägg (vars äkthet jag såklart inte kan garantera på något vis), vilket stödjer känslan av att allt nog inte är så enkelt som det sett ut.

Jag utgår från att rätten tagit ett riktigt beslut och jag är på intet sätt beredd att skrika pedofil åt något håll, men att säga att anklagelserna helt och hållet saknade grund, tycker jag nog verkar vara i det starkaste laget. Jag tror åter att vi måste vara mer benägna att fundera över program som UG och vad det gör med människor, inte minst människor i grupp. Det som cirkulerar på sociala medier osv har stundtals varit av lynchningsnatur. 

Baserat på uppgifterna i FUP och 'vittnesmålet' i bloggen; hade jag agerat annorlunda än systern som anmälde? Jag tror, och hoppas innerligt inte det. 

Har vi inte sett så många fall av barn som farit illa utan att någon agerat att vi snarare borde uppmuntra människor att lägga fram ev misstankar (välgrundade sådana förstås) till ansvariga myndigheter? Det jag ser som faran med reportaget i UG är att någon annan struntar i att anmäla av rädsla för att hamna i stormens öga. Och så vill vi inte heller ha det.

Jag säger inte att jag sitter med svaren, men jag blir lite skrämd när jag ser drevet gå baserat på ett enda tv-program. Men samtidigt är det enkelt att dras med, speciellt när vi inte sitter med bakgrundsmaterialet.

Avd: saker som inte uppskattas*

Att lyfta upp storkatten i famnen och gå runt och tyst sjunga I've Got You, Babe** medan jag pussar henne på huvudet. Om blickar kunde döda. Tror hon packar resväskan as we speak.

*Det lär även gälla blogginlägg om katter, men anyway.
**Ser inte Sonny bakifrån ut som SvampBob där alldeles i början?

Fördröjning

Idag borde jag vara lite duktig och ta tag i lite städning, så mycket som ryggen fixar i vart fall. Jag är lite rastlös och börjar känna mig utomordentligt lat. Jag stannade kvar på landet imorse när de andra for till jobb och skola och har nu en dag hemma för 'vård av söta katter'. De sover dock mest så sådär väldigt mycket vårdande är det inte.

Klev upp tidigt imorse, vid sju när de andra skulle upp, och gick ner och gjorde frukost. Väldigt snällt, måste jag säga. Men sen gick jag och la mig igen. Vaknade för ett par timmar sen av att brevbäraren stod och toktutade utanför grannens. Det blev ett så tydligt inferno när allt annat här ute är så tyst.

Sådär, ett meningslöst inlägg som mest går ut på att jag borde ta tag i städning. Som att jag skriver undanflykter för att skapa undanflykter för att städa... Klurigt.

måndag, november 07, 2011

AHS fångar mig allt mer...

Åhå! Titta vem som gästspelar i veckans avsnitt av American Horror Story! Förra veckan var det Spock, nu Cameron. Kul med en serie som är som gjord för spännande gästspel.

Brain overheated

Återbesök hos sjukgymnasten idag. Det gick bra, men är såklart fortfarande sjukt obekvämt på alla sätt och vis. Jag tror inte den känslan försvinner. Jag ville mest krypa ur mig själv och fly rummet och lämna den där andra jag kvar åt sitt öde.
Anyway... Fler övningar att bita i. Väldigt lätta egentligen, men alla går ut på att göra rörelser som inte är naturliga för mitt vanliga rörelsemönster. Det hade varit enklare om jag behövt träna upp nån muskel, som sjukgymnasten sa. Men nu är det inte så, jag är inte svag. Men jag gör fel, plågar kroppen med ett felaktigt rörelsemönster. Och att få det rätt i hjärnan känns fel på alla plan, men det börjar så sakta ta sig. Det kräver dock koncentration så att jag nästan får huvudvärk varje gång jag gör det. Men det ska bli bra.

söndag, november 06, 2011

Ingår terapi om jag köper boxen?

Har just sett veckans avsnitt av Parenthood. Jag börjar tro att jag drar ut på det lite med flit pga vad som det cirkulerar kring för tillfället. Strålande bra som vanligt, förstås, men lite smärtsamt också. Det tar mig tillbaka till så många minnen hela den där rehab-grejen med Seth (John Corbett). Amber (Mae Whitman) är helt klart en tuffare dotter än vad jag var.

Och ni som inte ser det förstår ingenting och tycker säkert att det är ett himla tjat om den där serien här... :)



Samma lika

Fick frukost på sängen imorse och låg därför kvar lite för länge. Passade på att se de två första avsnitten av Pan Am, som jag hört både bra och dåligt om. Det har bl.a kallats för en sämre kopia av Mad Men, men då jag inte sett särskilt mycket av den serien kan jag inte riktigt uttala mig om det. Däremot hade jag av någon anledning svårt att inte se följande koppling varje gång flygbolagets logga kom i bild:


Inte så väldigt likt egentligen, men påminnelsen var tillräckligt stor för att dra uppmärksamheten från själva serien iallafall, där det för övrigt förekom en hel del martinis. I övrigt så tycker jag den verkar helt okej, men kanske inte så väldigt nyskapande. Vi får se om jag hänger kvar.

lördag, november 05, 2011

Rootar mobilen, och handsvettas

Kände mig modig idag och har just påbörjat projektet med att roota min mobil för att köra Cyanogenmod 7 på den i hopp om att få mer utrymme på internminnet. Läskigt som attan, min telefon är ju som en förlängd del av mig nästan. Försöker ta hjälp av M som hela tiden hävdar att han kan det lika lite som jag (medan jag hävdar att hans überkunskaper i datorer i allmänhet ger honom ett stort försprång) men nu tycks vi ha teamat upp oss för projektet. Väntar just nu på att all backup ska bli klar.

"Det är ju som en vanlig dator, att installera om en dator är ju som inget stort", kändes som en bra sak att höra. Fortsättningen; "men som alltid med datorer kan oväntade saker gå fel, det kan bli så att du måste pilla med saker i ett par timmar för att få till dem på riktigt", gav mig svettningar och hjärtklappning.

Men vad har jag för val? Jag kan inte ha kvar min älskade Desire om jag inte testar det här. Internminnet är för litet. Jag har flyttat över allt jag kan till SD-minnet, avinstallerat precis allt jag inte måste ha (med undantag för wordfeud som jag kanske inte 'måste' ha, men gärna vill ha) och inte gjort uppdateringar av de appar jag har kvar på evigheter men ändå klagar den på för lite utrymme. Det går liksom inte. Jag förstår inte hur de tänkte när de lämnade 98MB över för appar i internminnet, bara flash tar nästan 20MB. Dagens telefoner (och då är Desire ett drygt år gammal) har utrymme upp till 1G för appar. Lite skillnad...

Håll en tumme för mig idag att allt går vägen, okej?

fredag, november 04, 2011

Fredagströttma

Trött Sara idag. Men nu är det ledighet som gäller i en vecka, det blir bra det. Sista natten var ganska rörlig, framför allt den första halvan, änglarna var lite oroliga. Sen försökte jag kliva upp skapligt idag, gjorde en fikadejt med Simon och for sedan med resten av familjen ut på landet var vi ätit middag, sett lite tv-serier och haft en lugn, trivsam fredagskväll i soffan med ett glas äckligt vin i handen*. Just nu sitter jag mest och funderar över om jag ska ge mig hän åt tröttheten och göra tidig kväll eller om jag ska hålla mig vaken en stund till (med risk för att passera tröttheten och hamna i nattjobbsläge igen) för att inte vakna alldeles för tidigt imorgon. Hm...

Imorgon blir det spelkväll i stan i goda vänners lag. Ser fram emot det.

*Note to self: inte vara "wild and crazy" och handla utanför de inkörda, omtyckta vinerna om jag inte samtidigt, för säkerhets skull också köper just ett sådant som backup.

torsdag, november 03, 2011

Stiller/Murphy - vinnande koncept?

Jag gillar Ben Stiller, men det är antagligen bara en undanflykt till varför jag lockas av Tower Heist. Egentligen är jag nog mest nyfiken på Eddie Murphys återkomst till stora duken i något som inte ser ut som en barnfilm. Och ärligt talat, visst verkar den lite intressant? Den hade svensk premiär igår men so far verkar den inte direkt överöst med höga betyg och lovord, snarare medel. Å andra sidan förväntade jag mig ingen toppfilm, ibland är det rätt skönt att bara bli sådär lagomt underhållen. Jag kan också vara helt fel ute, vad tror ni?



Å andra sidan...

Fast nu ska jag inte gnälla så mycket. Jag ska snart få sova (yeay!) och när jag vaknar har jag hur många tv-serieavsnitt som helst att se (Parenthood!!*) och sen bara en jobbnatt kvar innan helg och ledighet. Så här ska inte gnällas!

Godnatt! Don't wake me!

*Kom visserligen igår men då hann jag inte se något

High Life

Jag mötte en ambulans i utryckning på Backenvägen när jag for hem från jobbet alldeles nyligen och en kort stund funderade jag över om den skulle hämta mig som egentligen typ krockat uppe på Umedalen medan nån form av medvetande fortsatte köra bilen hemmåt i något slags psykiskt skydd. Sen kom jag på att det var rätt galet tänkt och så fortsatte jag istället smygböla lite åt den pulserande ryggen och längta hem till sängen.

onsdag, november 02, 2011

I'm alive!

Jag överlevde jobbnatten som tur var. Mest för att änglarna höll sig lugna och ungefär så sovande som man kan förvänta sig på det stället. Utom en ängel förstås som hade fullt sjå från ett och framåt med alla möjliga och omöjliga projekt. Men det gick bra det med. Svårast inatt var att följa instruktionerna från sjukgymnasten om att inte gå fort eller med stora steg; när larmen går igång brukar jag inte direkt dra benen efter mig. Men nu fick det ta sin lilla tid. Försökte timea in med värktabletterna så att de skulle göra bäst nytta över viktigaste delen av natten och det gick hyfsat. Från 6-tiden hade jag dock ont, riktigt ont, och när jag väl kom hem strålade det ner till knäet i högra benet som om en nerv satt i kläm eller nåt. Men det var så dags då det.

Nu har jag sovit skapligt bra och ska ladda upp för natt nummer två av tre. Sen säger det nya schemat att jag är ledig en vecka, det kommer sitta bra det.

tisdag, november 01, 2011

Konsten att fönstershoppa behärskar jag allt!

Lil'sis har höstlov så idag spenderade vi några timmar tillsammans på stan. Mest kändes det som att hon vallade runt en pensionär som typ vaggade och var yr av smärta, men jag försökte verkligen att ignorera det. Lunchen på Costas var dock bäst ur just det avseendet, sitta still. 
Provade en tröja som jag kanske borde köpt men inte köpte och ett par klackade stövlar som jag kunde stänga hela vägen med dragkedjan (!!!*) och som var väldigt fina, både i svart och brunt, men som jag såklart inte heller köpte. Syrran kom däremot hem med ny skjorta, temugg och ett par nya ringar. Okej, jag kom hem med en påse blandade värktabletter från apoteket, men det räknas som inte riktigt.

Nu vankas det middag med the family, sen back to work efter drygt två veckors frånvaro. Känns lite nervigt faktiskt, av flera anledningar. Men det ska säkert gå bra.

*Tror inte jag hittat några som mina fetvader kommit i annars, true story

Back to work

Usch vad jag sovit kasst inatt. M som fortfarande inte är riktigt frisk har snarkat som en tok och jag har drömt en massa och vaknat ideligen. Planen var att sova länge nu på morgonen men strax före nio kändes det som stopp redan trots att snarkmaskinen begav sig till jobbet redan vid sju. Jag ska jobba ikväll och jag tror att jag är lite nervös för det. Jag har ju fortfarande väldigt ont i ryggen och fungerar långt ifrån som jag ska. Men jag ska testa och hoppas på det bästa. Annars vet jag inte vad som händer, jag vill ju inte gå hemma.

Men jag ställer in mig på att det går bra så gör det det, eller?