fredag, december 23, 2011

Dan före dan...

Den sista julklappsshoppingen gick betydligt smidigare än väntat. Och på Maxi hade det inte hunnit bli särskilt mycket kö när vi var där strax före lunch. Vi hann dessutom med att träffa Simon som beklagade sig över att vi inte setts så mycket sista veckan (jag ligger helt klart efter med det sociala på flera håll). Han blev M:s sällskap när det handlades julklapp till mig och jag hade syrran i släptåg för att hitta M:s julklapp. Blev ganska nöjd med det jag hittade även om det inte blev förstahandsvalet. Och alla övriga julklappar gjordes färdigt utan minsta bekymmer faktiskt. Smidigare än vad jag minns att det brukar vara den 23:e på stan. Kanske bidrog det gråa, småregniga vädret till att den värsta folkträngseln uteblev.

Nu gör vi delar av det vegetariska julbordet till imorgon. Vi har gjort två "sillar", har två jul"skinkor" på gång som snart ska griljeras och så ska vi prova ett par nya rätter; vitlök- och honungsfräst brysselkål och smördegsrullar med svamp och vegfärs. Imorgon ska vi göra grönkålspaj och sen har M:s syster gjort en del vegetariska rätter också. Så hungriga lär vi inte gå hem.

Ser fram emot morgondagen och hoppas att den fortsätter lika avslappnat som julen känts hittills. Är väldigt nöjd över att stressen har uteblivit såhär långt. Vi har det bara mysigt, jag dricker fireball, M spelar skum julmusik på spotify, kattorna väntar på sin kokta sej och lillasyster slår in de sista julklapparna. Och så försöker M och jag koordinera ihop julrätterna samtidigt.

Men nån riktigt julstämning har inte infunnit sig än. Börjar tro att det är därför som stressen inte heller gör sig påmind. Helt nöjd med det.

Inga kommentarer: