lördag, november 05, 2011

Rootar mobilen, och handsvettas

Kände mig modig idag och har just påbörjat projektet med att roota min mobil för att köra Cyanogenmod 7 på den i hopp om att få mer utrymme på internminnet. Läskigt som attan, min telefon är ju som en förlängd del av mig nästan. Försöker ta hjälp av M som hela tiden hävdar att han kan det lika lite som jag (medan jag hävdar att hans überkunskaper i datorer i allmänhet ger honom ett stort försprång) men nu tycks vi ha teamat upp oss för projektet. Väntar just nu på att all backup ska bli klar.

"Det är ju som en vanlig dator, att installera om en dator är ju som inget stort", kändes som en bra sak att höra. Fortsättningen; "men som alltid med datorer kan oväntade saker gå fel, det kan bli så att du måste pilla med saker i ett par timmar för att få till dem på riktigt", gav mig svettningar och hjärtklappning.

Men vad har jag för val? Jag kan inte ha kvar min älskade Desire om jag inte testar det här. Internminnet är för litet. Jag har flyttat över allt jag kan till SD-minnet, avinstallerat precis allt jag inte måste ha (med undantag för wordfeud som jag kanske inte 'måste' ha, men gärna vill ha) och inte gjort uppdateringar av de appar jag har kvar på evigheter men ändå klagar den på för lite utrymme. Det går liksom inte. Jag förstår inte hur de tänkte när de lämnade 98MB över för appar i internminnet, bara flash tar nästan 20MB. Dagens telefoner (och då är Desire ett drygt år gammal) har utrymme upp till 1G för appar. Lite skillnad...

Håll en tumme för mig idag att allt går vägen, okej?

1 kommentar:

Sara sa...

Jamen eller hur?!