torsdag, november 10, 2011

Lägesrapport

Städiver har präglat den här lediga veckan. Jag har storstädat halva huset bara för att jag känt mig lat. Jag gillar när det är städat och jag gillar att känna mig nyttig. Har svårt för kommentarer jag ibland får att jag 'verkar ha så mycket ledig tid'. Jo, så är det på ett sätt (jag har t.ex inga barn), men inte heller riktigt så enkelt. Till viss del handlar det dessutom om val också, vad man väljer att göra. Och så råkar jag vara queen of multitasking. Men det där är en annan diskussion.

Det känns i vart fall skönt att ha fått lite gjort inför veckan som kommer då 62h nattarbete står på schemat. Då lär det inte bli många knop utöver jobbet. Lillasyster är fortfarande sjuk, hon tycks ha fått en rejäl omgång av halsfluss så jag har servat henne bäst jag kunnat. Hon hade planer för helgen som hon förberett och sett fram emot så länge, och nu tycks det inte bli något av det. Det är trist, önskar jag kunde kompensera henne lite. M är inte heller på topp, förkylningen han hade har förvärrat hans astma så han är allt annat än pigg. Han ser trött och blek ut. Och jag tror att han ska dö sisådär tre gånger om dagen när han får de värsta hostattackerna.

Ja, så är väl läget här. Sjuk- och trött-stuga med en rastlös kvinna som leker tornado mellan varven (vilket kan bero på att hon dessutom håller på att avgifta sig från socker...). Och med tre höstledsna kattor som inte tycks vilja något alls. Ska det bli vinter och mys snart?

Inga kommentarer: