onsdag, november 23, 2011

Kvällens tv-tips!

Ikväll på Svt1 kl 22 visas det första avsnittet av Homeland. En serie jag först inte var ett dugg intresserad av att se då jag är mer än less på allt var stereotypa terrorister. 'war on terror' och amerikansk nationalism heter. Men lite påtryckningar senare så testade jag och även om jag inte är 100 procent ombord än så måste jag säga att den är bättre än jag kunnat ana. En del logiska vurpor och mindre märkligheter, visst, men ganska välspelad och med en lite annan touch än det vanliga "alla-muslimer-är-terrorister"-tjafset vi sett förut.

Sen har den en intressant skådespelarensemble som lockade mig. Vad sägs om Mandy Patinkin ('Dead like me', 'Criminal Minds' etc), Claire Danes (min generations 'Mitt så kallade liv'-stjärna) eller Firefly's egen Morena Baccarin (gjorde serien 'V' nyligen också). Se den och ge den några avsnitt! Hittills verkar den vara det '24' aldrig var för mig.



2 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Clare Danes är underbar, och jag var också frälst av Mitt så kallade liv. Men ännu inte frälst av Homeland trots bra spel. De logiska vurporna var lite för många. Varför skulle han stå där och signalera och vad skulle han signalera? - jag är här nu? (Typ det ser vi och vilken sleeper cell som helst.) Nå, det blir kanske bättre.

Sara sa...

Jag har sett 7 av 8 sända avsnitt och var mer än skeptisk som sagt från början. Och efter ett par avsnitt så trodde jag också att jag hade 'hela grejen' klar framför mig, men av döma av avsnitt sju så var jag fel ute.
Det kommer fler logiska vurpor och en del märkligheter/karaktärsbrott med Carrie (varför alla män tilltalas med efternamn, tom av sina egna fruar, medan kvinnor tilltalas med förnamn är f.ö en märklig sak), men inga större grejer vad jag minns nu.
Så ge det tre, fyra avsnitt till, skulle jag rekommendera.