fredag, september 02, 2011

Kom och lek på G+ istället?

Ibland, eller kanske ganska ofta, blir jag så himla less på facebook med alla tröttsamma applikationer som spammar, horoskop, lyckokakor och allt vad det är. Plus alla kedjebrev och upprop där man ska stötta nån sjukdom eller whatever och som är exakt till samma nytta som kedjebrev man fick på posten för tusen år sedan. Ibland är fb helt enkelt mer som en lekplats för vuxna än en mötesplats att dela saker på. Inget fel med det, om det nu är det man gillar och vill ha, men jag önskar att det vore lite enklare att själv välja vad man vill se och/eller dela. Att slippa allt 'hopp & lek' om det inte är det man vill ha, men ändå ha kvar det andra. Som på Google+. 

Eller egentligen önskar jag att mina essentiella kontakter på fb kunde flytta sitt pick och pack till G+ istället. Jo, det är nog det jag vill. Men det ser trögt ut.

PS. Hojta för invites till G+ btw.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Google+ kommer nog krascha snart...

http://crosscheckandreport.wordpress.com/

Sara sa...

Jag hoppas att du inte har rätt för det är ett klart bättre projekt än många andra sociala medier har varit. Lite handlar det om, tror jag iaf, att invites-fasen skapade en bas av användare med främst it-, google- och/eller teknikintresse varför 'vanliga användare' inte riktigt känt sig hemma. Det handlar väl om att lyckas få dit blandningen och inte bara en smal grupp. Ska man bara rikta in sig på den gruppen som är måste man nog göra om det lite. Men jag upplever att de flesta som faktiskt är där trivs bättre där än på andra liknande ställen.
Så jag tror inte projektet eller idén som sådan är det som floppar utan snarare sättet man marknadsfört det på, eller misslyckats att marknadsföra det på.