fredag, september 02, 2011

Film 25/11: Hop


Haren E.B (röst av Russel Brand) står näst i tur att ta över som Påskharen efter sin far som önskar pensionera sig. Men E.B vill hellre satsa på en karriär som rocktrummis och bestämmer sig för att rymma från Påskön till Hollywood. Väl där träffar han på Fred O'Hare (James Marsden), en drygt 30-årig arbetsskygg slacker som just flyttat tillbaka hem till sina föräldrar. Samtidigt som Påskharen skickar en räddningspatrull (the Pink Berets) efter den förrymda sonen gör en mexikansk påskkyckling statskupp på Påskön och försöker ta över som Påskhare.

Hop (2011), 'Hopp' på svenska, är förvisso en barnfilm men jag tror att man underskattar barns intelligens om man tänker att de på riktigt skulle köpa den här historien fullt ut. För de allra minsta är det säkert en rolig film men jag kan tro att de lite äldre har en del frågor. Som varför man gjort en julfilm om kaniner. För egentligen är det en julfilm där alla tomtar bytts ut mot kaniner och kycklingar (t.ex delas påskgodiset ut av en kycklingförsedd släde...) i en något virrig variant där David 'the Hof' Hasselhoff b.l.a gör ett inhopp som sig själv. Snyggt animerat, visst, men det räcker inte riktigt längre. Manuset får bottenbetyg men totalen vägs upp av animationerna till 2/5.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Har på krokiga vägar hittat hit. Har du kvar samma e-postadress som sist vi sågs (jag har)? Vill du ha kontakt? Kram kusin Monika

Sara sa...

Hej! Ja klart det! Och jodå det är samma adress som innan.

Anonym sa...

Va snabb du är på att svara.. Mejl kommer, vilket år som helst ;=)