fredag, april 23, 2010

Tv-serier, detta lätt förgängliga men underbara nöje

Jag känner mig sugen på att hänga efter en ny tv-serie. Nån som har nåt bra tips? Nytt som halvgammalt, det mesta funkar.

Kom att tänka på det ikväll när jag satt och soffhängde framför ett avsnitt av Flashforward, en serie som innehåller förvånansvärt många kända och av mig omtyckta ansikten. Jag har hört talas om den förut, men den gav så många Lost-vibbar att jag slog det ifrån mig. Jag ids inte försäka hänga med i en serie som har en fot i nuet och en i både historia och framtid, kryddat med en massa konstigt övernaturligt som förvirrar mer än vad de inspirerar. Så blev det med Lost för min del nämligen. Jag tokledsnade efter två säsonger och vet inte om jag någonsin kommer att orka ta reda på vad som egentligen hände. Om den tar slut, vill säga.

Annars är det mest komedihyllan jag rotat i ett tag. Försökte ge paret Cox's serie Cougar Town en chans, men jag vet inte om jag kanske gett upp det nu. Problemet är att den stundtals lyckas leverera riktigt roliga situationer och/eller repliker, men så omgärdas dessa stunder av fatalt dåligt manus, pinsamma skämt och så mycket hunger efter sexappeal att jag blir uttråkad. Och förra avsnittet (i USA) var fatalt dåligt.

Lite samma sak gäller Accidentally on Purpose med Jenna Elfman. Den pendlar mellan "lite rolig" och "ganska tråkig". Hade jag den inte uppskriven på mitt tv-serie-schema (nerd-alert) skulle jag antagligen glömma att den fanns.

En serie som däremot gått från att vara halvljummen under hela sin första säsong för att nu plötsligt höja sig flera snäpp bara sådär är United States of Tara som nu alltså är inne på sin andra säsong. Serien är skapad av Diablo Cody (som fick en Oscar för manuset till Juno) och produceras av Steven Spielberg. Underbara Toni Collette gör rollen som Tara och birollerna är välcastade. Trots det gick historien lite på tomgång ganska snart in på första säsongen, men nu börjar det alltså likna något. Mitt starkaste tips just nu på drama-komedi-sidan. Speciellt när Desperate Housewives (som jag aldrig har fattat varför jag följer, trots att jag gillar det) nu börjar tappa sin hållhake på mig så sakta.

Och när jag ändå är igång och tipsar måste jag såklart igen och igen rekommendera mina två livlinor just nu; Modern Family och favoritnerdarna i The Big Bang Theory. Jag hoppas bara att de senaste avsnittens utveckling i den sistnämnda inte innebär att vi nu är inne i nån "Ross&Rachel"-period som aldrig kommer att ta slut. Det skulle kännas lite trist.

Oj, värsta tv-krönikan! Vilka är dina favoriter och vad har jag helt missat?

Edit: Dexter, True Blood och Big Love finns också med på schemat, men de har säsongsuppehåll just nu och tillhör de säsongstarter jag ser fram emot.

5 kommentarer:

Vikab sa...

Pushing daisies. Visserligen nedlagd men nån kanal kanske kör den.

Sara sa...

Jo, den känner jag till.Aktar mig dock för tidigt nedlagda serier då man sällan hinner bli mätt innan det tar slut, så att säga.

Johan sa...

Om du är sugen på lite halv Scifi så började jag se nya V, började rätt svalt men har tagit sig rejält. Ser potensial i serien om nu den får leva, men den verkar ha rätt bra tittar siffror även efter det konstiga 4 månaders uppehållet efter 4 avsnitt...

Sara sa...

Måste erkänna att jag ställt mig skeptisk till V. Kanske för att det varit lite mycket "återvinnande" på tv- och filmfronten ett tag nu. Men jag får väl lita på dig och ge det en chans :)

Johan sa...

Jo, jag är också jäkligt less på att de gräver ut gammal skåpmat. Var dessutom väldigt skeptiskt till V, men de har faktiskt förvaltat den bra. Den växer med en, och är inte typisk scifi i bemärkelse. Men se några avsnitt, om den inte fastnat efter 3 avsnitt så tror jag inte den är något för dig :)