söndag, november 01, 2009

Svengelsk Wallander

Trött idag. Bara en natt kvar på helgen nu och det ska bli skönt att vara ledig två sen. Inatt var det visserligen ovanligt lugnt på jobbet, men jag är ändå trött i kroppen och har en antydning till huvudvärk.

Det lugna natten gav mig möjlighet att se reprisen av den brittiska Wallander-filmen (alt del 3 i miniserien brittiska Wallander?) One Step Behind. Jag har ju sedan tidigare ett väldigt gott öga till Kenneth Branagh från alla Shakespeare-filmatiseringar han står bakom, och jag gillade honom helt klart i rollen som Kurt Wallander också.

Jag får erkänna att jag hade lite svårt för att inte bli distraherad av den "svengelska" varianten; svenska ica-kassar, svenska affischer, ambulanser och svenskaskrivna lappar överallt i en brittisk deckare, men samtidigt gjordes det ganska snyggt och med glimten i ögat, så jag får nog säga att det funkade.

Så, för en som över lag är ganska övermätt på allt vad svensk kriminalfilm heter så var jag ganska fastnaglad och gillade det jag såg. Ska det till ett betyg blir det nog 7/10. Ska försöka se de två tidigare delarna ocksp när tillfälle ges.

Inga kommentarer: