onsdag, november 04, 2009

Spa-behandling för datorn!

Igår uppgraderade jag min Linux-dist till nya Ubuntu 9.10. Det, tillsammans med en uppgradering av Firefox (som sista tiden känts slöare än någonsin?) var som en riktig vitaminkur för min dator. Den blev faktiskt rackarns mycket snabbare. Tom epostprogrammet Evolution som har segat värre än något fick lite fart under huven.

Firefox har iofs en bit kvar vad gäller hastighet men som sagt var det en förbättring. Jag använder Linux variant av Googles Chrome; "Chromium" allt mer. Den är blixtsnabb och lätt och med nästan dagliga uppgraderingar blir den allt bättre på områden där den fortfarande har lite kvar att ge; som flash tex. Men det är nog bara en tidsfråga innan jag blir Chromium-användare fullt ut.

Dessutom har jag nu Ubuntu One, som jag visserligen inte provat, men som låter lovande. Ett bankfack för data på nätet där jag har möjlighet att spara 2Gb gratis. Perfekt att lägga backup på. Vill man ha mer utrymme än så får man betala en summa, men 2Gb kan räcka ganska långt om man vill.

Min dator har nu fått den makeover och spa-behandling som jag kanske skulle behövt personligen... Men jag unnar den det.

Inga kommentarer: