måndag, november 30, 2009

Manipulera rapande får?

Hörde förresten på radionyheterna i bilen imorse att man i Australien nu börjat jobba med att hitta genen hos får som gör att de rapar. Detta i syfte att minska rapandet för att på så vis minska miljöförstörande utsläpp. Det känns som att det är en ganska felaktig väg att gå, gör det inte? Det finns ju enklare sätt. Hur lång tid ska det ta innan världen inser att köttkonsumtionen faktiskt måste minska om vi menar allvar med vårt miljöengagemang?

2 kommentarer:

Anonym sa...

men du, en fråga. Om vi inteäter upp fåren eller "gör oss av med dom " på något sätt så kommer du ju leva så som dom själva vill. men sen när dom börjar växa själva i antalet och inte har någn "fiende" som håller koll på de och gör så att dom minskar så blir det väl bara fler som rapar/fiser ut allt detta och förstör med?? Eller har jag sovit lite för länge?

Sara sa...

Mm, fundera en sväng till. Hur många får tror du det skulle bli i jämförelse med den massiva uppavling som sker idag om köttfarmarna stängde och de kanske enbart fanns kvar i tex ull-syfte (de är nämligen framavlade idag så att ullen växer och vi faktiskt måste ta hand om den)? Och du tror inte att de skulle ingå i någon slags näringskedja eller så om de nu skulle bli "vilda djur" (inte helelr så troligt)? Det är ju inte som att de skulle bli fridlysta utställningsdjur som bara förökar sig hela dagarna... Det lär iaf knappast vara ett större problem i brådrasket i vart fall.