måndag, november 09, 2009

Kanten är nära nu..

Allvarligt, den här ****:ans lukten/stanken som är i min lägenhet alt i trapphuset. Det finns en överhängande risk att den kommer att bli det som får mig att gå över på den galna sidan.

Den är ständig, men tycks öka och minska i styrka då och då. I helgen var M här ganska mycket och han blev efter ett tag alldeles frustrerad och envisades med att öppna både vädringsluckor, balkongdörren och ha igång fläkten, i nåt desperat försök att vädra ut. Till mitt och min frusna kropps förtret. Sen gick han från att tidigare ha sagt sig vara säker på att det inte kommer från lägenheten till att bli typ säker (eh..) på att det kom från mitt kök. Men alla skåp har öppnats, torkats och inget spår av något har hittats. Bara att han säger att det kommer härifrån puttar mig närmare stupet då jag bara inte vill att det ska vara mitt fel.

Imorse när jag kom hit blev jag lika tvärsäker på att det är starkast i trapphuset. Inne i min lägenhet luktar det mest doftljus. Men nu, efter att ha suttit i köket ett tag känner jag också stanken som en vass påminnelse i min näsa och galenskaperna återkommer. Om vi inte idag får svar på felanmälan som gjorde i förra veckan måste jag hitta nån att ringa. Alt ta hit en demonutdrivare.

7 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Usch vad jobbigt. I min lägenhet luktar det från avloppen. Bajs. Dels i badrummet, ibland i köket. Men jag har antagit att det rör sig om nåt slags tryck i rören som varierar.

Hur är lukten? Sopor? Sött? Bajs? Eftersom det hållit i sig så länge låter det ju inte som det är typ en liten mus som dött. Alla grannar är väl OK? Bor du inte på nedre botten? Kan det vara något avlopp?

Minns att vi hade problem i villan i Karlstad då en råtta klättrat in och dött i väggen. Det luktade fan länge, tills vi lyckades dra fram den.

Eftersom fler känner doften är du ju iallafall inte paranoid! men jag förstår att du börjar bli desperat! Hur reagerar katterna?

Sara sa...

Jag tror att vi alla enats om att det luktar någon form av fukt eller mögel. Det är ganska stickande stundvis och känns inte som en "nyttig" lukt att gå runt i. Men det kom ganska abrupt på, inte smygande direkt, vilket det känns som att det kanske borde om det var husmögel?

Katterna bor på landet ff och det är väl en av anledningarna just nu till att de får vara kvar där, ifall ngt behöver göras här. I annat fall hade det varit intressant att se hur de reagerade...

Bloggerskan sa...

Du kan träna dem som mögelkatter!

Låter ju onekligen mystiskt. Värden borde ju undersöka det hela då det inte kan vara normalt. Är du med i Hyresgästföreningen? De brukar ju vara bra att ha att göra med.

Anonym sa...

Jag besökte ju den omtalade lägenheten i lördags och kan lägga mig i genom att associera till tvättstuga med kvarglömda blöta kläder i tvättmaskin. Alt. blöt handuk i en väska efter någon vecka. Och jag är ganska säker på att lukten var värre i trapphuset än i lägenheten. Vid dörren till elcentralen typ.

Sara sa...

Tack för att du säger det. Jag vet inte varför jag nojjar så pass över att det skulle vara mitt fel. Oavsett börjar det bli lite besvärligt. Kände senast idag att det fastnat på kläder och handväskan som varit i hallen. Det måste bort, helt klart.

Johan sa...

Ja då har du i alla fall slagit bort att det är någon granne som dött på övervåningen? Det brukar ju inte lukta "mögel" direkt...

Men har du hört med andra i huset om de har känt lukten? Eller går alla omkring och är rädd att det just är i deras lägenhet? Om det är i avloppen så kan det ju faktiskt vara i "din" lägenhet, men också i alla andras.

Låter hur som helst inte trevligt alls..

Sara sa...

Nej grannen har jag sett ett par gånger så hon lever bevisligen :)

Jag har tänkt fråga, men möter så sällan någon i mitt lilla trapphus (tror vi är 6 hushåll totalt på 2 vån). Däremot har jag (såklart) börjat inbilla mig att de sneglar fundersamt in i min lägenhet när de går förbi köksfönstret. Men det kan vara inbillning. Ikväll när jag for till jobbet hade dock ngn ställt upp porten med en kvast, vilket indikerar på att det inte bara är jag och mina vänner som känner lukten...