söndag, november 29, 2009

Julstök lite

Skyltsöndag idag. Jag var lite kluven en stund om huruvida jag ville gå ner på stan eller inte. Å ena sidan kunde det vara lite mysigt och dessutom fungera som en vettig söndagsaktivitet. Å andra sidan är jag inte alls förtjust i trängsel, hysteriskt julsjungande överallt och den överdrivna konsumtion som liksom hör till.

Istället försökte jag få till min komprimiss av julstök hemma. Även där delas jag mellan att jag ju faktiskt inte alls tillhör den troende skalan och att jag faktiskt tycker det är lite mysigt med ljusen. Men man måste väl inte tro, intalar jag mig, utan snarare se det som en vintertradition att plcoka fram lite extra belysning osv när det är kallt och mörkt.

I år dissar jag ljusstakarna helt. Mest för att de drar så oerhört mycket el och det känns vare sig bra för plånboken eller miljön. Elräkningen förra året blev kraftigt höjd av lite elljusstakar så de får gå bort i år om jag inte hittar diodlampor att sätta i dem. Dessutom har jag skaffat mig vanliga fönsterlampor både i vardagsrummet och köket så det fick bli en vit julstjärna i sovrummet och så ska jag sätta upp låtsasgran-girlangen med ljus på balkongen imorgon. Julstök lite, alltså.

Inga kommentarer: