torsdag, september 17, 2009

Tips från coachen

Vad sägs om ett par webb-tv-tips? Som hittat för en tv-fri person. Jag ser med glädje att allt fler program, även inköpta serier (tex True Blood) numera visas på SvtPlay. Lite ledsen över att den brittiska serien om postcentralen i Manchester inte är en av dem.

En av Sveriges bästa humorgrupp kan man se på SvtPlay; Kvarteret Skatan. Smart humor där jag tror att den blekaste personen faktiskt också är den mest lysande; Anna Blomberg. Läste att det ska bli teateruppsättning av Kvarteret Skatan i Stockholm, men då med Josefin Bornebusch istället för Rakel Molin. Jag tokgillar Rakel men är dessvärre inte en av de som insett storheten med Josefin så jag ställer mig skeptisk. Kanske just därför jag borde gå och se den vid nåt tillfälle?

En annan Svt-serie är kortserien Mannen under trappan (av Daniel Lind Lagerlöf), vars första avsnitt gick på tv i söndags och som nu finns på Play. Ganska spännande faktiskt och en rejäl dos Jonas Karlsson för oss som gillar honom. En nackdel är att jag har svårt att se hans rollfigur Fredrik med en så glammig fru; de känns inte så maka på nåt vis. Jag hade nog hellre sett nån mer alldaglig roll, något i stil med de som Tova Magnusson-Norling brukar göra. Men, oavsett; so far so good.

Tredje tipset är andra delen av Kanal 5:s Roast, med Pernilla Wahlgren. Tuff brud. Precis som efter första avsnittet (med Björn Gustafsson) tycker jag kanske att komikerna nästan uteslutande ger sig på det uppenbara och hade gärna önskat lite mer djuptänkt humor (jag har liksom redan förstått att Soran Ismail är kurd, Petra Mede är kvinna, David Batra halvindier osv) , men det är trots allt ganska roligt bitvis.

2 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Den där frun känns öht konstig. För snygg. För oartikulerad. Är han skådis eller har dom bara plockat in henne för att hon känner nån som bestämmer? Helt osynk med Karlsson är hon iaf.

Sara sa...

Ja! Tack för att du säger det! Jag har läst många som hyllar serien utan att nämna nånting om det där. Och jag kan inte sluta tänka på det.