fredag, september 11, 2009

Simspaning

Duktigheten håller i sig. Även idag har jag besökt simhallen och simmat 40 längder. Kändes lite i nacken och ryggen, oklart om det är för att jag kanske hamnar lite långt bak med nacken. Försökte sträcka på mig och då blev det lite jobbigt, så det ligger nog något i det. Nu är jag i vart fall ganska trött. Kom hem, lagade lunch och slocknade sedan i sängen en knapp timme.

När jag simmade regelbundet sist (slutade väl för 4 år sen kanske) vill jag minnas att motionssimmarna till huvuddel bestod av medelålders och äldre kvinnor, en och annan äldre herre och sen ett par av de där snabbsimmarna med badmössa och goggles (ni vet). Nu tycks det inte riktigt se ut så längre. Snabbsimmarna är kvar, tjejer såväl som killar, men i övrigt dominerar män i 35-45-årsåldern. Gärna lite halv-ur-form sådär. Och de tycks vilja vara snabbsimmare; de plaskar på i sitt crawlsimmande, jämför sinsemellan vem som simmar en längd på vilken tid men blir däremot trötta långt före tantsimmare som jag själv (skapligt snabbt men vanligt rekorderligt bröstsim från simskolan).

Alltså inga värderingar intended, bara en liten spaning som hittills enbart bygger på två besök. Som ska bli fler, helt klart.

Inga kommentarer: