tisdag, september 15, 2009

Mycket Schyman i media!

Till något helt annat. Gudrun Schyman har figurerat en hel del i media de sista dagarna. Dels för att hon som talesperson för Feministiskt initiativ nu för första gången med tydlighet tar ställning i regeringsfrågan inför nästkommande val. Det har varit efterfrågat både av medlemmar och andra så det känns som ett bra grepp. Det tråkiga är att trots att det faktiskt sitter ett gäng namnkunniga feminister i de nuvarande regeringspartierna så har regeringens agerande de här åren varit oerhört lama och om något snarare ett steg tillbaka.

Det verkar också som om den ignorerande eran är över efter det "förvånande" valresultatet för Fi:s del i EU-valet som var. Nu intervjuas Schyman som vilken partiledare som helst. En lång, och ganska uttömmande intervju hittar ni här och det finns även en video att se.

Utöver allt det där släpps en bok där Gudrun Schyman är en av de som intervjuas om sitt alkoholmissbruk. Viktigt och bra. Jag vet att hon är en förebild för många och ett levande bevis för att det går att ta sig ur ett missbruk, även som ett känt ansikte, och sen komma tillbaka med full kraft i det som är ens kompetens.

Inga kommentarer: