onsdag, december 10, 2008

...även om det börjar likna det

Jo, när jag kom hem skulle jag kolla efter ev kombinationsstiltips på Odds hemsida och sprang över det här inlägget på Belinda Olssons blogg. Och blev genast mindre nöjd med mitt köp. Trots att jag faktiskt inte jagat efter märket (även om jag gillar en hel del av deras kläder). Grejen är att jag kan hålla med henne på många sätt; kläderna är överdyra, "bondromantiken" är lite trist och jag klipper alltid bort minirosetter från kläder, oavsett märke eller sort, osv. Och jag gillar hennes diss av vilket kvinnoideal man kan skymta bakom bilden av OM. Men sen kanske jag inte greppar varför just OM är målet. Ska man resonera som Belinda mfl gör (vilket såklart är vettigt på flera plan) så borde alla märken gå bort och Belinda mfl borde ansluta sig till hela adbusters-ligan.

Men, det tråkiga var kanske att mitt jaktresultat blev lite blekare. Den stora skillnaden mellan mig och Belinda (och Malin Wollin) är kanske också att jag inte upplever att jag har en hel butiksdjungel av kläder som passar att välja och vraka ur...

Jag hade en hel tankekedja på g om det här förut, men jag går på sparlåga vad gäller slutledningsförmåga så den uteblir. =)

2 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Läste Belindas inlägg. Och jag håller delvis med henne. Det blir ju lätt så när ett märke blir superhett, att alla vill ha det och då blir de som vill vara lite speciella, som Belinda och Malin Wollin, inte längre speciella.

Mina problem med Odd Molly är främst följande:

1. Kläderna sys för tjejer med mindre byst. Allt sitter jättekonstigt på mig med andra ord.

2. Dessa rosetter och sidenband irriterar mig. Betalar jag 1000 kr och uppåt vill jag ju inte klippa i det... ;)

Men jag har en favorittunika från OM som jag gillar mycket. Och använder både till fest och vardags. För att den är fin. Sen får folk väl tycka vad dom vill.

Sara sa...

Jag håller med. Mitt största problem med de flesta kläderna är just bysten. Antingen får den inte plats eller så skapas en "gravidlook" pga av hur plagget faller under bysten. Så visst, OM (och alla andra märken) borde kanske skapa mer variation i just bystmåtten.
Och nej, sant. Man ska väl inte behöva klippa i det, de kunde gott hoppa banden... =)