lördag, december 06, 2008

Om sushi

Och jo, sushi var helt okej även om det nog inte blev stående ovationer här. Eller jo, katten Rosa mumsade glatt på den bit lax som blev över från Beas mat (hon lämnade wasabin därhän dock). Jag gillade nog avokadovarianten bäst, men superfrälst kan jag nog inte säga att jag blev.

8 kommentarer:

Johan sa...

Sushi, man måste äta det minst 3 gånger. Jag hade inte så höga tankar om det första gången heller. Men efter 3e gången så blev jag beroende av det. Dock så verkar det som om man inte gillar det efter 3 gånger så kommer man aldrig att gilla det. Lite svårt att äta det hemma annars, katterna blir alldeles till sig.

P.S Garion (katten)gillar räk "svansarna" jag brukar lämna :P

Sara sa...

Okej, tack för rådet, jag tar det till mig och får prova 2 ggr till då =)

Sara sa...

Och välkommen in i bloggvärlden ser jag! Ser fram emot det!

Bloggerskan sa...

Ja, det tog tid för mig att börja gilla sushi också. Avokado och lax är nog mina favoriter. Men poängen, för mig i allafall, är ju liksom fisken, så äter man inte den kan jag förstå om det blir lite enahanda.

Nora sa...

Tempura futo maki er best og perfekt for skeptiske sushi-etere! Det er fritert skampi med chili-majones, avocado og ris i en rull. Er NAM!

Johan sa...

Egentligen är "sushi" riset, alltså blandningen av risvinsvinäger, socker och salt som man blandar i riset. Japanerna äter vad som finns tillgängligt till riset, kött har alltid varit dyrt och lite svår åtkomligt i Japan, men däremot har fisk varit enklare...därav att det är fisk som används. Dock så blir de lite "patriotiska" när utlänningar börjar göra sushi och då ska allt plötsligt vara så viktigt och traditionellt ;)

Tror att Maki nog lämpar sig bäst för vegetarisk, dvs rullarna. De kan man ju fylla med lite vad som helst. Tofu, philadelfia ost, morötter och avokado kanske? :)

AK: Du har dock rätt, den råa fisken är vad som gör sushi för mig också...oberoende tradition och historia :)

Blogg, jo jag har get mig in i den här världen också. Blir bra för släktingar och vänner att läsa hur det går med vårt nya förvärv i familjen :)

Sara sa...

Verkar som jag varit lite ensam om att ha dålig koll på sushi, kul att ni delar med er. Jag ska absolut testa igen och ser fram emot när den andra sushirestaurangen (den som inte ska vara fast food på samma sätt) öppnar snart. Det börjar bli lite mer blandning i Umeå, det är bra. Jag snöar ju annars själv gärna in på det indiska köket.

Johan sa...

Indiska köket har nog det bästa vegetariska köket i världen tror jag? Kan inte på rak arm komma på något bättre...