fredag, december 12, 2008

Nån form av kort resedagbok

På tåget. Med lite batteri kvar. Har sett lite serier på datorn och batteriet håller inte mer än två timmar (ännu mindre om mobila nätet är på). Lite orättvist att det bara finns eluttag i första klass. I allmänhet tycker jag nog att klassindelningen under resor lite spelat ut sin roll. Förstår inte varför man inte kan göra som med inrikesflyget; att det kostar olika mycket beroende på vilken avbokningsmöjlighet man vill ha. Iaf har det varit så med de jag flygit med och det är ett system jag ser mer tillmötesgående än att dela in folk i comfort efter pengar.

Anyway... Resan har gått bra. Jag är iofs väldigt trött nu, har sovit en halvtimme, men det lever om lite på tåget så det är inte helt enkelt. Får lägga mig tidigt ikväll, tror jag. Det var snöoväder hela bussresan och vi for förbi ett par mindre olyckor men jag lyckades hålla mig ganska lugn. Tycker att det underlättar med bältesmöjligheten faktiskt. Känner mig tryggare då. Nu har det varit mörkt en stund så jag vet faktiskt inte hur det ser ut utanför fönstret, men jag gissar väl att det är snö ända ner till Sthlm?

Ikväll blir det att lösa in sig inför mötet imorgon, lite catch up med Joakim som jag inte hunnit prata med så mycket de sista veckorna samt skicka ut ett medlemsbrev. Och äta. Jag är superhungrig. Nästa gång ska jag komma ihåg att ta med mig något. Utbudet av vegetarisk mat på SJ:s X2000 är begränsat till en kyld macka med ost på. Och den kan jag nu efter några turer till Sthlm. Hade hellre velat ha nåt mer matigt, gärna varmt, men se då måste man äta döda djur. Så det blev ostmackan trots allt. Och det är allt jag fått i mig sedan frukost (som av resfebriga skäl blev ganska snål).

Har kommit på att det är väldigt nära jul redan. När jag kommer hem på tisdag är det inte många vardagar kvar och tanken var att jag skulle skicka julklappar till syskon och syskonbarn via paket. Frågan är om de hinner komma fram. Förra julen vill jag minnas att det mest blev presentkort eftersom de sverigepaket som de fick året innan inte kom fram förrän en bit in på det nya året trots att vi hade skickat dem i riktigt god tid (och betalat ganska mycket för dem dessutom). Jag hade alltså tänkt göra om försöket i år igen? Hm.. Jag vet inte annars hur man löser att hela familjen finns på 70-120 mils avstånd riktigt.

Inga kommentarer: