fredag, december 19, 2008

Inför julafton

Vi har tydligen inte riktigt bestämt vad som ska ske på julafton. För min del spelar det inte så stor roll egentligen, så jag lämnar det åt Mattias att bestämma. Det verkar stå mellan att vara själva här och bara ta det lugnt och göra vad vi vill, när vi vill eller åka till Robertsfors och fira med hans äldsta syster och hennes familj (vilket också är ett väldigt trevligt alternativ). Hans föräldrar åker söderut till hans andra syster och min familj finns som sagt utspridd över hela södra Sverige, så det är de två alternativen vi står inför som jag ser det.

Jag har faktiskt gjort ett försök att bli ledig julafton, men det verkade vara ont om vikarier så jag får gå ut trots allt. Det är helt ok, mest trist att lämna Mattias själv vid halv nio på julaftonskvällen, men jag tror inte han klagar egentligen. Det brukar visserligen vara den skönaste tiden på hela julaftonen; när allt lugnat sig och man bara kan slappa framför en film eller så och äta för mycket choklad. Men jag får väl hoppas på en lugn jobbnatt istället.

Iaf så har jag varit på maxi och handlat lite idag. Inte allt, speciellt inte om vi ska göra mat själva julafton, men iaf det som jag vet att det var ont om de sista dagarna förra året. Alltså vegetariskt halvfabrikat som sojakorv och sojabullar men även brysselkål och lite sånt. Jag for efter att jag kört Mattias lite sent till jobbet och det var nog en bra idé. På väg därifrån vid 12-tiden var det kö in på parkeringen. Helt hysteriskt. Tror Mattias får göra resten av handlandet i helgen när jag jobbar...

Inga kommentarer: