fredag, december 19, 2008

Halloween hade kanske varit en mer passande högtid?

Lagom till jul kommer en mindre önskad besökare, vinterkräksjukan. Jag har lite svårt att förstå rådet i artikeln att koka dricksvattnet, det känns lite overkill. Personligen tror jag att det inte är så mycket att göra. Får man det så får man det. Det är luftburet så utsätts man så är det ganska kört om man inte, enligt experten, har bra gener eller tur.

Förra året slapp vi det på jobbet, men i år är det nästan så att personalen väntar på att det ska komma. Jag har inte varit på jobbet på några dagar eftersom jag var ledig i helgen, men jag har inte hört något om att krigsfältet ska ha drabbat dem än. Jag hoppas att det håller sig borta över julhelgen iaf. Det verkar finnas på sjukhuset så bara de stoppar utskrivningarna till oss kanske vi har en chans. Jag minns med fasa året innan när hela avdelningen fick det och halva personalen var däckad vilket innebar att det knappt fanns folk där att ta hand om de sjuka patienterna. Kaos, var ordet. Jag hoppas vi slipper det i år. Verkligen.

Om det trots allt händer så hoppas jag att vår kommun likt en del andra vårdarbetsgivare snart bestämmer sig för att bjuda på karensdagen man straffas med för att man tar hand om kräksjuka patienter...

Inga kommentarer: