måndag, september 22, 2008

Vampyrhösten är här

Jag har i helgen också förärat min absoluta favvobutik pocketshop ett besök. Och gisses vad mycket böcker jag skulle kunna köpa egentligen. Jag vill ha hemlösa-boken, Alex James biografi, nån bok om vanliga tankefel i olika situationer (låter slemmigt, men baksidan var faktiskt intressant, ananrs ogillar jag just den typen av böcker), en massa andra biografiliknande böcker osv. Det slår mig att jag absolut oftast fastnar för biografier, faktaböcker el liknande. Jag har helt trillat ur romanträsket. Och jag vill gärna tillbaka. Kanske är det så att jag gärna landar i lite halvt om halvt politiskt korrekta böcker, och att det är därför det blir lite trist och enkelspårigt i längden. Jag vet inte.

Just nu läser jag trots allt en roman. "Låt den rätte komma in" av John Ajvide Lindqvist. Jag var inte sugen på den heller först, trots att jag ville läsa den. Konstigt va? Knas-Sara. Jag har inte kommit så långt än, men precis som med "Hanteringen av odöda" så fastnade jag för språket, stämningen, ja allt, redan på första sidan. Det är nåt särskilt med den där Lindqvist. T.o.m hans sommarprat för ett eller två år sedan var fängslande (och roligast nånsin kanske). Och när boken är utläst blir det filmatiseringen på bio (Anna, du har väl bokat in den 24 oktober?), som jag säkert har alldeles för stora förhoppningar om (svensk vampyrfilm, hur bra har det varit hittills, liksom?).

Jag har börjat rss-läsa inläggen från Bokhora och det kan jag verkligen rekommendera. Visst, jag sållar en hel del i det jag läser, men jag har redan dessa få veckor fått en massa böcker antecknade som "spana in-böcker" på min tomboy (f.ö. världens bästa notepad-liknande grej i linux). Det var där som jag intresserade mig för en bokserie som jag också hittade hos pocketshop i helgen; "Twilight"-serien ("Om jag kunde drömma", på svenska), som jag lätt hade köpt om jag haft råd. En vampyr-romanserie som kanske riktar sig mot en yngre publik, men som jag nog ändå kommer att testa, om jag inte ledsnat på vampyrtemat när min nuvarande bok är utläst.

(Apropå böcker så satt jag bredvid en man i kanske 55-60-års åldern på flyget idag som läste en av Kajsa Ingemarssons romaner. Som en oväntad läsare, måste jag säga, vilket gjorde mig lite upplyft och glad denna konstiga förmiddag, finns det nåt bättre än när en fördom får stryka på foten?)

3 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Låt den rätte komma in är bättre än Hanteringen av odöda. Det är Ajvide Lindqvists bästa! I min familj har den vandrat runt mellan oss i sommar och alla fastnar. En lysande roman!

Unknown sa...

Jag är redo, definitivt! Höstens höjdpunkt ju. Måste också få meddela att K Ingemarsson som nämndes i inlägget utnämndes till min all-time-low när jag läste en bok av henne förra året. Ren smörja.

Sara sa...

Jag har ju läst Ingemarssons "Små citroner gula" eller vad den heter (visst är det den du med läst, A?) och den är ju simpel, men det är ganska skönt ibland. Som sagt; jag gilalr när det inte är så jäkla jupt och korrekt jämt. =)