tisdag, september 30, 2008

Sara tänker film

Lite film då kanske? Såg ett par på jobbet i helgen då vi hade lugna stunder. Så som vanligt är bedömningen gjord trots lite fragmenterat tittande i och med en hel del pausande.

One Last Thing, en film som man skulle kunna se som söt om man vill, men jag tillhör nog inte riktigt dem. En cancersjuk, döende tonåring får lov att önska sig en sista sak via nån stiftelse. Han förväntas önska sig att få fiska med nån sportstjärna men säger istället att han önskar tillbringa en helg med en känd lite skandalomsusad modell. Ju närmare sin död han kommer desto oftare tycker sig Dylan (Angarano) se sin döda far (Ethan Hawkes säkert enklaste roll hittills). Inte minst då han och hans kompisar kommit till New York för att söka efter modellen. Rollen som Dylans mamma gör Cynthia Nixon (Sex and the city) och Wyclef Jean syns också i en mindre roll. Ganska otrolig historia, inte så kul heller. Max 4/10

The Walker hade jag mer förhoppningar om, men måste erkänna att jag nog blev besviken. Kanske blev pausandet till dess nackdel då det inte alltid var helt enkelt att hänga med i själva handlingen, men allt som allt kan jag knappt säga vad filmen handlade om. Carter Page (Woody Harrelson) är The Walker; en man som har som uppgift (jobb?) att underhålla gifta damer med kortspel, operabesök, drinkar etc. Han snubblar in i en mordhistoria och måste välja bort lojaliteten mot damerna eller skydda sig själv. Typ så. Det är en långsam, inte särskilt spännande historia. 4/10. Kanske värd bättre.

Before the Devil Knows You're Dead, med Ethan Hawke (i en betydligt mer krävande roll) och Philip Seymour Hoffman som bröder (yeah, de är så lika..) som tror att de kommit på ett säkert sätt att råna en juvelbutik (genom att välja föräldrarnas) och komma undan med det. Det går förståss fel och efter det tycks alla problem eskalera. Lite av en besvikelse det här också. Skådespeleriet är bra, men manuset funkar inte riktigt. Och även om det till en början känns engagerande att man klipper fram och tillbaka i tiden i filmen så tillför det till sist inte så mycket. Och slutscenen som borde vara känslomässigt stark blir mest bara...ingenting egentligen. Jättesynd. Det finns en hel del familjerelationer som skulle kunna lyftas betydligt mer men nu faller det mest platt. Nu låter det som en jättedålig film, och det är det inte, men jag saknade helt klart något. Svårbedömt, men 5 eller 6/10 får det bli.

Inga kommentarer: