tisdag, september 30, 2008

Roadtrip igen

Jag har verkligen ingen lust alls att åka "hem" till helgen. Och samtidigt som jag skriver det får jag lite dåligt samvete för att jag känner så. Men så är det. Jag har inte gjort färdigt minnesboken vi fick från begravningsbyrån och jag har inte heller scannat in alla foton pappa hade, och jag vet att jag kommer att få frågor om det. Men jag har inte orkat. Kanske jag skulle försöka sno ihop den där boken imorgon, bara för att få det gjort. För att ha varit lite duktig. Samtidigt har jag ju faktiskt fått ta hand om allt annat. Nästan.

Lite tror jag att oviljan beror på att det faktiskt är "över" så snart askan är i jorden på fredag eftermiddag. Då är det klart, på nåt vis. Jag tror att allt pappersarbete är klart, betalningar fixade, försäkringar hittade osv. Det är skönt att det är över, men samtidigt känns det konstigt. Pappa har som varit med mig en massa den här tiden och samtidigt som det vore skönt att släppa det så vill jag inte att han försvinner. Vet inte om det verkar logiskt alls.

Lillasyster ska inte med så det blir en roadtrip för bara mig och Mattias. Vi får väl försöka göra resan trevlig även om ändamålet suger. Några idéer? Vi kanske skulle stanna nånstans på vägen upp? Får fundera lite över det.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Det finns visst en Monchichi i Härnösand har jag hört. Ni kunde kanske hälsa på den? Eller IKEA/Birsta i Sundsvall?

Bloggerskan sa...

Vi kanske kör förbi varandra där på E4:an. Själv skall jag till Jerusalem.

Sara sa...

Aha, jag kanske förärar Jerusalem med ett besök under helgen också. Man vet aldrig. Oavsett känns det alltid lika "hemma" att köra den delen av E4:an, speciellt nerför backen när man ser Jerusalem i kanten av en glimmrande Vättern. Det är nåt speciellt trots allt.

Bloggerskan sa...

Ja, det är faktiskt en ovanligt vackert belägen stad. Även om dess placering vid nedre kanten på den alltmer lutande Vättern tydligen gör att det bara regnar mer och mer...

Fast det är häftigt att komma ner från berget i kvällningen.

Unknown sa...

Alltså, jag trodde att jag var åtminstone medelmåttigt, geografiskt allmänbildad men.. Jerusalem trodde jag låg mycket längre söderut än Vättern. Tänk så fel man kan ha.

Sara sa...

Ja, då kanske du egentligen skulle följa med på roadtrip Anna, så du får se Jerusalem =)