måndag, maj 22, 2006

Recyclade nyheter

DN på nätet idag: "Hemmet farligaste platsen för kvinnor". Correns tidningsupplaga idag: "Kvinnor som söker jobb diskrimineras".

Wow, vilka nyheter! Hoppas det hamnar på löpsedlarna. Sådana nyheter får ju inte förbigås! Jo, jag är smått ironisk. Känns som att vi återproducerar vissa nyheter efter något eller ett par år. Är de fortfarande sanningar och det finns en plats över i tidningen, då kan det publiceras igen.

fredag, maj 12, 2006

Kriget kommer, "Duck and cover"

Försvarsmakten publicerar propaganda i svensk reklam-tv... Såg precis en reklam för försvaret på fyran. En traditionell skrämselpropaganda med många gråskalor, rädda barn och soldiers to the rescue... Underbart. Visst är det i år som det är valår?

På måndag kommer Gudrun Schyman till länet. Då ska vi åka runt med henne i två dagar och hålla möten, delta i debatt och möta människor på folkhögskolor och kvinnojourer. Spännande! Det är ganska imponerande att se henne arbeta. Jag vet faktiskt inte om jag skulle orka. Jag beundrar hennes fokus.
Igår var Fi-Anna och jag på en roadtrip till Skellefteå i syfte att dränka stan i Fi-affischer. Precis som i Umeå lyste dock de offentliga anslagstavlorna med sin frånvaro. Det är skojigt att se dock att vi fick lov att sätta upp affischer i affärer "bara för att det är Gudrun"... Samtidigt som vi haft svårt att få tag i lokal, möjligen av samma orsak. Hon väcker känslor, det är helt klart.

I övrigt kan jag konstatera att livet är konstigt. Undrar hur man går igenom det utan att reflektera så mycket. Det förefaller i alla fall som att det finns de som gör det. Kanske är det så man klarar sig oskadd. Det är svårt med saker som är beständiga. Att ta beslut som gäller för evigt. Tur att politiken inte är beständig =)