söndag, april 30, 2006

Valborg i Ratan

Vuxet, gemytligt, tidigt, blött och lite småkallt. Valborg i Ratan. Jag gillar stämningen mycket. Byalaget har ordnat med lotteri dit vi boende i byn fått skänka vinster. Det säljs fika (och döda djur i bröd med ketchup), en liten byakör formerar sig mer eller mindre spontant och sjunger vårvisor i stämmor. Barnen springer runt i hopphagen intill och leker hästhoppning. Folk kommer till brasan i sina bästa gummistövlar, joggingbyxor och mössa i fleece. Kanske har man till det ett par fina örhängen för att visa att det är ett lite speciellt tillfälle. Och jag gillar det! Så opretentiöst och varmt! Jag tror jag har blivit vuxen nu.

onsdag, april 26, 2006

Äntligen!

...kan jag känna att alla dessa nya funktioner på mobilerna fyller en riktig funktion. Tänker på det fall som avgjordes i Varbergs tingsrätt igår där en äldre kvinna som kallat en yngre man för "svartskalle" upprepade gånger när de stött ihop vid en strandpromenad, blivit inspelad på killens mobil. Eller som hon sa i tingsrätten: "Han stal mina ord!" Hur man nu kan göra det...

...börjar våren komma till Ume-trakten också. Islossningen tycks vara på gång. Kisseflickorna börjar bli nöjda.

...kommer det pengar.

måndag, april 03, 2006

Riksdagen nästa!

Valkonferensen är över. Två hektiska dagar med diskussioner, presentationer, kontaktskapande och trevliga samtal är över. Resultatet? Ett slagskraftigt valmanifest, ett något utökat politiskt program och en riksdagslista med 58 namn. På plats 16 finns Sara Rosberg; me! Lite besviken över att stå som första namn efter de som anses vara valbara (de som kommer in med säkerhet om vi får 4% i valet), men samtidigt stolt över att vara med alls. Har nog inte riktigt förstått vad det innebär ännu, men är mycket förväntansfull och övertygad om att få en plats i Sveriges riksdag i höst.

Nu börjar det! Valarbete coming up! Ska bli skitkul!