fredag, februari 24, 2006

Alfons Reinfeldt eller Lars Bean?

Hysterisk skojigt:

http://www.tv4.se/nyheter/val06/439326.html

Vet inte vem jag ska välja...vissa var väl lite väl smickrande?

torsdag, februari 23, 2006

Svårt med större perspektiv?

I helgen arrangeras någon slags tävling/uppvisning där bl.a skotrar deltar. Spektaklet ska hållas på kajen i centrala Umeå. Umeå som sägs ha Sveriges tredje sämsta luft, och som häromdagen fick veta attbara Göteborg har högre utsläpp av kväveoxider.

Det har påtalats i media, feltänket med att arrangera en sådan här sak med bakgrund i vår dåliga luft. Argumenten man mötts av är att några timmar en dag varken skulle göra från eller till.

Hm...smart... Kanske dags att kliva ur sin lilla bubbla och fundera över saker i ett större sammanhang?

I dagarna har en bilaga skickats ut med lokalpressen i vilken det enbart handlar om detta event. Tidningen är full av sponsorer i form av bilföretag, skoterförsäljare, motorcykelaffärer etc. Vad kan syftet vara med det? Kan det vara så att man vill inspirera folk att köpa fordon av detta slag? Dessutom inspirerar väl själva eventet andra att vilja göra liknande saker?

Det kan låta surt och jag vet att folk tycker att man måste få ha lite roligt ibland... Men det är de små förändringarna som gör det, mina vänner. Inte många av oss är perfekta, men vi måste försöka göra bättre, annars har vi inget att lämna över.

onsdag, februari 22, 2006

Blog-junkie

Så var jag här då. Surfade runt och spanade in en del politiska tänkares blogsidor och blev lite sugen. Varför skulle inte jag tänka högt?